Διεθνή

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αποτελέσματα και deals στο επίκεντρο

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αποτελέσματα και deals στο επίκεντρο
Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (30/4/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται και στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαλλαγεί από τους δεσμούς των ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,18% υψηλότερα, στις 385,32 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο. 
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 12.612,11 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,09% στις 7.509,30 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,68% υψηλότερα, στις 5.520,50 μονάδες.


Ο κλάδος λιανεμπορίου έκλεισε υψηλότερα, στον απόηχο της είδησης της συγχώνευσης μεταξύ των Asda και Sainsbury, με το ύψος του deal να ανέρχεται σχεδόν σε 15 δισ. στερλίνες.
Αν και η μετοχή της Sainsbury ενισχύθηκε περισσότερο από 14,5%, οι μετοχές άλλων λιανέμπορων, όπως της Tesco (-1%), αντέδρασαν με πτώση.
Η μετοχή της Tesco υποχώρησε καθώς η εταιρεία θα μπορούσε να χάσει την ηγετική της θέση σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς στη Βρετανία από τον νέο όμιλο που θα προκύψει από τη συγχώνευση.
Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσε ο κλάδος μέσων ενημέρωσης, με τη μετοχή της WPP να ενισχύεται κατά 8,6%, καθώς ο διαφημιστικός κολοσσός παρουσίασε πωλήσεις υψηλότερες των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένει η εμπορική διαμάχη μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, με τις Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους δασμούς της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Την Κυριακή, οι τρεις χώρες κάλεσαν τις ΗΠΑ να μην εφαρμόσουν τους επικείμενους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στην Ευρώπη.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως ο Trump δεν έχει λάβει ακόμα μια απόφαση σχετικά με το εάν θα πρέπει να παραταθούν οι εξαιρέσεις για κάποιες χώρες από τους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης