Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Το Ιράν είπε ψέματα για τα πυρηνικά - Συνεχίζει το πρόγραμμά του

tags :
Netanyahu (Ισραήλ): Το Ιράν είπε ψέματα για τα πυρηνικά - Συνεχίζει το πρόγραμμά του
Netanyahu (Ισραήλ): Το Ιράν είπε ψέματα για τα πυρηνικά - Συνεχίζει το πρόγραμμά του
Το Ιράν είπε ψέματα για τα πυρηνικά, η Τεχεράνη συνεχίζει απρόσκοπτα το πρόγραμμά της ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ B. Netanyahu σε συνέντευξη Τύπου.
Το Ισραήλ έχει στην κατοχή του και μπορεί να αποκαλύψει «νέες και καθοριστικές αποδείξεις» ότι το Ιράν αποκρύπτει τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο  B. Netanyahu.
Ο επικεφαλής του ισραηλινού κράτους κατήγγειλε ότι «το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία και η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.
Χθες (29/4) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και συνομίλησαν για το Ιράν.
Σε δηλώσεις του, έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό ηγέτη, ο Pompeo είπε από το Τελ Αβίβ: «Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για την επικίνδυνη κλιμάκωση, εκ μέρους του Ιράν, των απειλών εναντίον του Ισραήλ και της περιοχής».
Ο B. Netanyahu, από την πλευρά του, δήλωσε: «Νομίζω ότι η σημαντικότερη απειλή για την υφήλιο και τις δύο μας χώρες, και εναντίον όλων των χωρών, είναι το πάντρεμα του εξτρεμιστικού Ισλάμ με τα πυρηνικά όπλα και ιδίως η απόπειρα του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης