Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η ΕΕ πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως και μόνιμα από τους αμερικανικούς δασμούς

Κομισιόν: Η ΕΕ πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως και μόνιμα από τους αμερικανικούς δασμούς
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παράταση μέχρι την 1η Ιουνίου την εξαίρεση της ΕΕ από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
Τη μόνιμη και πλήρη εξαίρεση της από την επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα ζητά η ΕΕ με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ να παρατείνει την περίοδο εξαίρεσης έως την 1η Ιουνίου του 2018.
«Η απόφαση των ΗΠΑ παρατείνει την αβεβαιότητα στην αγορά, που έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις.
Η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως και μόνιμα από αυτά τα μέτρα, καθώς δεν δικαιολογούνται με όρους εθνικής ασφάλειας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.
Μάλιστα, τονίζει ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στους τομείς του χάλυβα και του αλουμινίου δεν προέρχεται από την ΕΕ.
Αντίθετα, κατά τους τελευταίους μήνες, η ΕΕ δεσμεύτηκε σε όλα τα δυνατά επίπεδα με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό.
«Η ΕΕ έχει επίσης δηλώσει με συνέπεια τη βούλησή της να συζητήσει τα τρέχοντα ζητήματα πρόσβασης στην αγορά που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές, αλλά κατέστησε σαφές ότι, ως μακρόχρονος εταίρος και φίλος των ΗΠΑ, δεν θα διαπραγματευτεί υπό απειλή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.
Τέλος, τονίζεται ότι η επίτροπος για το Εμπόριο Cecilia Malmström έχει έρθει σε επαφή με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross και τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer τις τελευταίες εβδομάδες και αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης