Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 4 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου ενόψει Fed, στα 1,2033 δολ.

Σε χαμηλά 4 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου ενόψει Fed, στα 1,2033 δολ.
Το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ξεκινάει αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2033 δολ. με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 1,2 δολ.
Παράλληλα, το δολάριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με τον σχετικό δείκτης να ενισχύεται κατά +0,37% στις 91,97 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Καθοριστικό ρόλο για την ανάκαμψη του δολαρίου διαδραμάτισε η είδηση από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης ότι ο πληθωρισμός άγγιξε τον στόχο του 2% της Fed τον Μάρτιο του 2018.
Η άνοδος του πληθωρισμού θα είναι σημαντική ώστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να προχωρήσει σε ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων απ' ότι αναμενόταν αρχικά, με τους αξιωματούχους της Fed να κάνουν λόγω για τρεις αυξήσεις μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
Αν και η τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση κατά τη συνεδρίαση του Μαΐου, οποιοδήποτε σχόλιο των αξιωματούχων αναφορικά με τον πληθωρισμό θα μπορούσε να ενισχύσει τις πεποιθήσεις της αγοράς για μία νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδιασμό με τις αμφιβολίες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη κίνηση σύσφιξης της πολιτικής, έχουν τοποθετήσει το δολάριο σε θέση ισχύος έναντι του ευρώ.
Σε ότι αφορά τη στερλίνα, το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει υπό πίεση μετά τα νέα στοιχεία για την μεταποιητική παραγωγή της χώρας, η οποία εμφάνισε πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών.
Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,21% έναντι της στερλίνας, στις 0,8790 στερλίνες, την ίδια στιγμή που το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,55% έναντι του δολαρίου, στα 1,3688 δολ.
Η αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο έχει απομακρύνει τους επενδυτές από το γεν Ιαπωνίας, το οποίο αποτελεί επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αστάθειας, με το δολάριο να ενισχύεται κατά +0,31% στα 109,64 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης