Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα
Με ήπιες απώλειες άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (1/5/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,5% στις 24.038 μονάδες, o S&P 500 σημείωνε πτώση 0,3% στις 2.640 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα στις 7.051 μονάδες.


Οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια αλλαγή στη ρητορική της, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να αναμένουν κυρίως τα αποτελέσματα της Apple, μετά το σημερινό κλείσιμο των αγορών.
Σημειώνεται ότι από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 79,4% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Η μετοχή της Pfizer υποχωρεί κατά περισσότερο από 1,5%, παρά το γεγονός ότι η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018, κυρίως χάρη στις καλύτερες των προβλέψεων πωλήσεις του εμβολίου κατά της πνευμονίας, Prevnar.
Τα καθαρά κέρδη της Pfizer ανήλθαν στα 3,56 δισ. δολ. ή 59 σεντς ανά μετοχή, από 3,12 δισ. δολ. ή 51 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 77 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 74 σεντς.
Τα συνολικά έσοδα της Pfizer αυξήθηκαν κατά 1% και διαμορφώθηκαν σε 12,91 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για 13,13 δισ. δολ.
Οριακές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Merck, καθώς τα κέρδη της σημείωσαν σημαντική πτώση στο α’ τρίμηνο του 2018, ενώ οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση, κυρίως χάρη σε μια άνοδο άνω του 150% στις πωλήσεις του φαρμάκου της κατά του καρκίνου, Keytruda.
Τα καθαρά κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας διολίσθησαν κατά 52,5%, στα 736 εκατ. δολ. ή 27 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 6,4%, στα 10,04 δισ. δολ., χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις, για 10,11 δισ. δολ.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η Merck κέρδισε 1,05 δολ. ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για 1 δολ. ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η διαμάχη των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αποφάσισε χθες να παρατείνει έως την 1η Ιουνίου 2018 την προσωρινή εξαίρεση της ΕΕ, του Καναδά και του Μεξικό από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Η ΕΕ ζητά, ωστόσο, τη μόνιμη και πλήρη εξαίρεση της από την επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.
«Η απόφαση των ΗΠΑ παρατείνει την αβεβαιότητα στην αγορά, που έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις.
Η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί πλήρως και μόνιμα από αυτά τα μέτρα, καθώς δεν δικαιολογούνται με όρους εθνικής ασφάλειας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.
Μάλιστα, τονίζει ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στους τομείς του χάλυβα και του αλουμινίου δεν προέρχεται από την ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, απηύθυνε έκκληση για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ που θα τερματίζει την αβεβαιότητα σχετικά με τους δασμούς, που αποτελούν πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης