Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Απόρροια των καλών συζητήσεων η επέκταση της εξαίρεσης της ΕΕ από τους δασμούς

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Απόρροια των καλών συζητήσεων η επέκταση της εξαίρεσης της ΕΕ από τους δασμούς
Αποτέλεσμα των υποσχόμενων συζητήσεων για τη μείωση των εμπορικών εντάσεων ήταν η παράταση κατά έναν μήνα της απαλλαγής της ΕΕ από τους δασμούς, δήλωσε ο Wilbur Ross
(upd) Αποτέλεσμα των υποσχόμενων συζητήσεων για τη μείωση των εμπορικών εντάσεων ήταν η παράταση κατά έναν μήνα της απαλλαγής από τους νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που χορηγήθηκε στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα (1/5/2018) ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, τονίζοντας ότι δεν αναμένει η χορήγηση εξαιρέσεων να καταστεί μια συνεχιζόμενη πρακτική.
«Έχουμε μερικές δυνητικά γόνιμες συζητήσεις για μια συνολική μείωση των εμπορικών εντάσεων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο «CNBC».
«Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια πρόθεση να παραχωρήσουμε παρατεταμένες επεκτάσεις, κάτι που ακυρώνει ολόκληρο τον σκοπό», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου.
Ο ίδιος τόνισε ότι η εμπορική ανισορροπία με την Κίνα είναι υπερβολικά μεγάλη και χρόνια, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Αργότερα, μιλώντας σε συνέδριο στο Milken Institute Global Conference, ο Ross δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή παρά τις αβεβαιότητες σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο.
Υπάρχουν «πολλά σαφή σημάδια» ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει «πολύ, πολύ καλά», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης