Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2 μηνών ο χρυσός - Απώλειες 0,9%, στα 1.306,80 δολ. ανά ουγγιά

Σε χαμηλό 2 μηνών ο χρυσός - Απώλειες 0,9%, στα 1.306,80 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,9% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλό δύο μηνών
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (1/5/2018) ο χρυσός, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό δύο μηνών, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τη νέα άνοδο του δολαρίου και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ κινούνται σήμερα ανοδικά, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο παραμένει πιθανή μια αλλαγή στη ρητορική της, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Τον τελευταίο μήνα, οι αυξημένες προσδοκίες για μια περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ταχύτερη του αναμενομένου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, έχουν συμβάλει στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την επόμενη κίνηση σύσφιξης της πολιτικής, έχουν τοποθετήσει το δολάριο σε θέση ισχύος έναντι του ευρώ.
Περί τις 21:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν στο 2,96% (+1%).
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,9% ή 12,40 δολ., στα 1.306,80 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,199 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 109,8 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης