Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι χώρες της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις λόγω και των εμπορικών εντάσεων

ΔΝΤ: Οι χώρες της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις λόγω και των εμπορικών εντάσεων
«Σε διεθνές επίπεδο, η αυξημένη ένταση στο εμπόριο θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην περιοχή, ιδιαίτερα έμμεσα»
Η συρρίκνωση της ρευστότητας, οι εμπορικές εντάσεις και τα συνεχιζόμενα διαρθρωτικά ζητήματα σημαίνουν ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, σύμφωνα με τον Jihad Azour του ΔΝΤ.
Όπως δήλωσε στο CNBC «oι κίνδυνοι αυτοί έχουν τοπικές και περιφερειακές συνιστώσες, καθώς και διεθνείς συνιστώσες».
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε διεθνές επίπεδο, η αυξημένη ένταση στο εμπόριο θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην περιοχή, ιδιαίτερα έμμεσα.
Η αυστηρότητα των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συνθηκών, εάν τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται και η ρευστότητα θα είναι λιγότερο διαθέσιμη, θα επηρεαστούν χώρες με υψηλό επίπεδο χρέους -κυρίως χώρες που εισάγουν πετρέλαιο με μέσο όρο χρέους 80%».
«Τέλος, ορισμένες χώρες κατάφεραν να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρηθεί η δυναμική εκεί και να αντιμετωπιστούν ορισμένα από τα διαρθρωτικά ζητήματα», ανέφερε και συνέχισε «αυτή η περιοχή πρέπει να δημιουργήσει τουλάχιστον 25 εκατ. θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά τα επόμενα πέντε χρόνια».
Τα σχόλια του Azour έρχονται καθώς το ΔΝΤ δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.
Το ΔΝΤ αναφέρει στην έρευνα ότι η αβεβαιότητα ως προς τις τιμές του πετρελαίου, η αυστηρότητα των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και οι περιφερειακές συγκρούσεις συνιστούν όλους τους υπαρκτούς κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης