Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΝΑΤΟ: Ναυτική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο

ΝΑΤΟ: Ναυτική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο
Η αντιφατική πραγματικότητα της Συμμαχίας...
Η όλη αντίφαση και παραδοξότητα που δημιουργείται με υπαιτιότητα της Τουρκίας αλλά και της Συμμαχίας, είναι πλήρως εμφανής από το γεγονός ότι ταυτόχρονα με την εν εξελίξει τουρκική αποβατική άσκηση «EFES 2018» και τον βομβαρδισμό του διαδικτύου και των τουρκικών ΜΜΕ με την εικόνα του εγκλωβισμού ελληνικών νησιών και θαλάσσιων περιοχών, που επιχειρείται να προσδώσουν τα σενάρια της άσκησης, διενεργείται στο Αιγαίο και η άσκηση συνεκπαίδευσης ναυτικών μονάδων του ΝΑΤΟ, με συμμετοχή της τουρκικής φρεγάτας TCG Gemlik κι ελληνικών σκαφών.  

Η SNMG2 είναι μια Ναυτική Δύναμη αποτελούμενη από Πολεμικά Πλοία διάφορων Συμμαχικών Κρατών, τα οποία εκπαιδεύονται και επιχειρούν μαζί σαν ένα ομοιογενές σύνολο υπό τη Διοίκηση Ναυτικού διοικητού που εδρεύει στη Νάπολη (CC Mar Naples).
Τα έθνη, τα οποία συνήθως συμβάλλουν με μονάδες στη δύναμη είναι η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Περιστασιακά και άλλα έθνη του ΝΑΤΟ έχουν συμβάλει, με αποτέλεσμα η σύνθεση της δύναμης να ποικίλλει. Η διοίκηση της δύναμης εναλλάσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.
Η SNMG2 ακολουθεί ένα συνεχές πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και επισκέψεων σε πολλούς λιμένες εντός και εκτός Μεσογείου, σε ΝΑΤΟϊκά και Μη Κράτη, τα οποία ανήκουν στη Συνεργασία για την Ειρήνη και στο Πρόγραμμα Μεσογειακού Διαλόγου.
Από τις 27  Φεβρουαρίου 2016  η SNMG2  αναπτύχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου  στο πλαίσιο απαγόρευσης των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Τάσος Τσιπλάκος - Σύμβουλος Στρατηγικής
C4I Strategy Consultants

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης