Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οκτώ ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τo εργοστάσιο της Sunlight – Leader η Ergo

tags :
Οκτώ ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τo εργοστάσιο της Sunlight – Leader η Ergo
Μεγάλο τμήμα του εργοστασίου καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στις εγκαταστάσεις του
Για 100 εκ. ευρώ (συν 35 εκ. για διαφυγόντα κέρδη) ήταν ασφαλισμένο το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Όλβιο της Ξάνθης, μεγάλο τμήμα του οποίου καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στις εγκαταστάσεις του.
Leader της ασφάλισης του εργοστασίου η Ergo με 25%, με τη συμμετοχή της Ευρώπη Ασφαλιστική (20%), της Interamerican (19%), της Generali (15%), της Eurolife ERB (9%), της Interasco (4%), της Ευρωπαϊκή Πίστη (4%) και της Ορίζων (4%).
Την τοποθέτηση του κινδύνου είχε αναλάβει η εταιρία μεσιτείας ασφαλίσεων ΑΟΝ.
Λόγω του πυκνού νέφους που προκλήθηκε από την πυρκαγιά, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης αποφάσισε τη λήψη μέτρων προστασίας των κατοίκων της περιοχής για τις πρώτες 48 ώρες, συμβουλεύοντάς τους να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο εσωτερικό των σπιτιών τους, κλείνοντας παράθυρα και πόρτες. Επίσης αποφασίστηκε τα σχολεία της περιοχής να παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Sunlight τονίζεται πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων στην περιοχή.
Ωστόσο με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένη Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική εταιρία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου, επιπρόσθετα των προληπτικών ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς.
Η εταιρία διαβεβαιώνει ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η παραγωγική της δραστηριότητα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης