Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανός υπ. Οικονομίας): Απαραίτητη η ενότητα στην ΕΕ στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ

Altmaier (Γερμανός υπ. Οικονομίας): Απαραίτητη η ενότητα στην ΕΕ στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση που απαιτεί μια δίκαιη λύση
Να καταλήξουν σε μια κοινή θέση για να διαπραγματευθούν με τις ΗΠΑ στο θέμα του εμπορίου κάλεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, τις χώρες της ΕΕ, αναγνωρίζοντας τις διαφορές με τη Γαλλία, αφού ο πρόεδρος Donald Trump παρέτεινε την προσωρινή εξαίρεση της ΕΕ από τους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου.
Αν και η ΕΕ έχει ζητήσει μόνιμη εξαίρεση από τους δασμούς, υποστηρίζοντας ότι η παράταση κατά έναν μήνα προκαλεί αβεβαιότητα μεταξύ των επιχειρήσεων, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη προσέγγισή τους στο θέμα αυτό.
Ο Altmaier δήλωσε σήμερα (2/5/2018) στον τηλεοπτικό σταθμό ARD ότι η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση που απαιτεί μια «δίκαιη λύση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και των Αμερικανών».
Ερωτηθείς για το εάν θα ήταν ευκολότερο να βρεθεί μια κοινή στάση με τη Γαλλία ή να διαμορφωθεί μια προσφορά προς τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Τα και δύο είναι εξίσου δύσκολα».
«Η ΕΕ πρέπει να συμφωνήσει ποια πράγματα είναι πρόθυμη να συζητήσει», δήλωσε ο Altmaier, προσθέτοντας ότι είναι άλλο ζήτημα το κατά πόσο θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
Η προτεραιότητα για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία που έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, είναι να εξασφαλίσει μια ευρεία συμφωνία για μείωση των δασμών σε μια σειρά προϊόντων, κυρίως στη μεταποίηση.
Αντίθετα, η Γαλλία έχει δηλώσει ότι υπάρχει πλεονάζουσα παραγωγή στους κλάδους χάλυβα και αλουμινίου και ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους για να βρεθεί λύση στα θέματα αυτά.
Επιμένει, ωστόσο, ότι μπορεί να το συζητήσει αυτό μόνο εάν έχει διαβεβαιώσεις πως η ΕΕ θα εξαιρεθεί μόνιμα από τη μονομερή αύξηση των δασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης