Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μαύρες σκιές στην αλήθεια - Βαφτίζουν επιτυχία ότι το ΔΝΤ φεύγει, το «μεταμνημονιακό μνημόνιο» και τα «θετικά» stress tests

Μαύρες σκιές στην αλήθεια - Βαφτίζουν επιτυχία ότι το ΔΝΤ φεύγει, το «μεταμνημονιακό μνημόνιο» και τα «θετικά» stress tests
Η στατιστική ανάπτυξη στο ΑΕΠ για να φθάσει στην κοινωνία χρειάζεται από 18 έως 24 μήνες….υπάρχει ετεροχρονισμός φάσης...οπότε υπομονή
Το 2018 δεν έχει καμία σχέση με το τραγικό 2015 όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έριξε την Ελλάδα στα βράχια.
Το 2018 σίγουρα θα είναι καλύτερη χρονιά και μια περίοδος καλύτερη διανοίγεται όμως πολλές μαύρες σκιές καλύπτουν την αλήθεια αυτής της νέας εποχής.

Τι δεν μπορεί να βαφτίζεται ως επιτυχία;

1)Δεν μπορεί να βαφτίζεται ως επιτυχία ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει και δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα αφού είναι το μόνο που στηρίζει σθεναρά την λύση για το χρέος.
Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι ένας μύθος, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική διευθέτηση.
Όμως η αποχώρηση του ΔΝΤ μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να ζητήσει χρονική μετάθεση της εμπροσθοβαρούς μείωσης των συντάξεων.
Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ στηρίζουν την λύση για το ελληνικό χρέος γιατί είναι οι μόνοι που δεν ρισκάρουν ούτε 1 ευρώ.
Τα δάνεια του ΔΝΤ ύψους 10 δισεκ. προς την Ελλάδα δεν θα μπουν σε αναδιάρθρωση ενώ ούτε τα ελληνικά ομόλογα ύψους 18 δισεκ. που κατέχει η ΕΚΤ θα αναδιαρθρωθούν.
Το ΔΝΤ όμως είναι ο μόνος δανειστής που με επιμονή στηρίζει την λύση για το χρέος, όμως η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να φύγει κυρίως γιατί γνωρίζει ότι η λύση στο χρέος θα είναι παρωδία, μια υποτυπώδης λύση μέτριας απόδοσης ωστόσο μπορεί να ανοίξει την πόρτα…μετάθεσης του χρόνου μείωσης των συντάξεων…
Η πιθανότητα δεν είναι μεγάλη αλλά αυξάνεται εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ.
Το Ταμείο είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο μνημόνιο και είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα εκδώσει θετική έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.

2)Δεν μπορεί να βαφτίζεται ως επιτυχία το clean exit δηλαδή η καθαρή έξοδος της Ελλάδος από τα μνημόνια ενώ αποκαλύφθηκε ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα θα περιλαμβάνει 4 φορές τον χρόνο επιτόπιους ελέγχους.
Η αυστηρή εποπτεία θα είναι 4 φορές τον χρόνο ελέγχους.
Στην περίοδο των μνημονίων οι δανειστές έρχονταν στην Ελλάδα 3 με 4 φορές τον χρόνο δεν έχει αλλάξει τίποτε επί της ουσίας.

3)Δεν μπορεί να βαφτίζεται επιτυχία ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν το stress tests αλλά όλοι γνωρίζουν ότι θα έρθουν στο τέλος – βλέπε 2019 – αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Οι ελληνικές τράπεζες κέρδισαν χρόνο με τα stress tests αλλά αρχικά θα εκδώσουν ομολογιακά tier 1 ή tier 2 έως 2 δισεκ. ευρώ μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες και από το 2019 θα υλοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου.
Δεν μπορεί να βαφτίζεται επιτυχία κάτι που δεν είναι ειδικά μάλιστα όταν οι τράπεζες διαθέτουν 95 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα και θα πρέπει να υποχωρήσουν στα 17-20 δισεκ. τα NPEs και επίσης θα υπάρχουν capital controls έως το τέλος του 2019;

Συμπέρασμα

Μαύρες σκιές κρύβουν την αλήθεια στην μεταμνημονιακή Ελλάδα όπου η εφορία έχει κατάσχει 2 εκατ τραπεζικούς λογαριασμούς.
Όπου τα ληξιπρόθεσμα έχουν ξεπεράσει τα 100 δισεκ. ενώ οι καταθέσεις έχουν παγώσει, παραμένουν στάσιμες ενώ οι τράπεζες δεν διαθέτουν κεφάλαια και ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν.
Ταυτόχρονα είναι τόσα λίγα τα αιτήματα για χρηματοδοτήσεις γιατί απλά η κοινωνία δεν βλέπει την ανάπτυξη…
Η στατιστική ανάπτυξη στο ΑΕΠ για να φθάσει στην κοινωνία χρειάζεται από 18 έως 24 μήνες….υπάρχει ετεροχρονισμός φάσης...οπότε υπομονή 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης