Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Πρέπει να διευρύνουμε το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Merkel: Πρέπει να διευρύνουμε το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
H πυρηνική συμφωνία με το Ιράν δεν πρέπει να ακυρωθεί, αλλά το διαπραγματευτικό πλαίσιό της θα πρέπει να διευρυνθεί, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος
H πυρηνική συμφωνία με το Ιράν δεν πρέπει να ακυρωθεί, αλλά το διαπραγματευτικό πλαίσιό της θα πρέπει να διευρυνθεί, δήλωσε σήμερα (2/5/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η Merkel δήλωσε ότι πρέπει να συζητηθούν το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν και η πολιτική επιρροή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Συρία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια ευρέως διαδεδομένη θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θα συνεχίσουμε με την επιχειρηματολογία μας, δηλαδή τη διατήρηση της πυρηνικής συμφωνίας (JCPOA) καθώς και την επέκταση του διαπραγματευτικού πλαισίου», ανέφερε η Merkel.
Η Merkel πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το Ισραήλ να καταστήσει γρήγορα διαθέσιμες τις πληροφορίες που διαθέτει για το Ιράν στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, αποκάλυψε τη Δευτέρα (30/4) ότι διαθέτει αποδείξεις για ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν αυτόν τον μήνα από τη διεθνή πυρηνικό συμφωνία που υπογράφηκε το 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης