Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Η πρώτη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ μπορεί να έρθει πριν από τα μέσα του 2019

tags :
Weidmann: Η πρώτη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ μπορεί να έρθει πριν από τα μέσα του 2019
Έξοδος από το QE εντός του χρονοδιαγράμματος, ζητά ο επικεφαλής της Bundesbank
Ως μη ρεαλιστική χαρακτήρισε την άποψη ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων στην Ευρωζώνη θα γίνει στα μέσα του 2019, ο επικεφαλής της Bundesbank (και πιθανώς επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ), Jens Weidmann.
Σε ομιλία του ο κ. Weidmann, υποστήριξε ότι οι ανησυχίες ότι η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη έχει φθάσει στο ζενίθ της είναι υπερβολικές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την ολοκλήρωση του QE, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2018.
Ο κ. Weidmann επεφύλασσε και κάποιες εκπλήξεις, καθώς υποστήριξε ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, μετά την έξοδο από το QE, θα γίνει σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το αντίστοιχο που περίμενε η Fed.
Βέβαια παραδέχθηκε ότι το guidance για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων είναι αρκετά ασαφές, ενώ υποστήριξε ότι εάν ο πληθωρισμός διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 1,7% έως το 2020 τότε αυτό το ποσοστό είναι σαφώς αρκετό για να δηλώσει κάποιος ότι έχει επιτευχθεί σταθερότητα των τιμών.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης