Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Apple ξόδεψε περισσότερα χρήματα από όσο οι κεφαλαιοποιήσεις των περισσότερων εταιριών, σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

tags :
H Apple ξόδεψε περισσότερα χρήματα από όσο οι κεφαλαιοποιήσεις των περισσότερων εταιριών, σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών
H Apple ξόδεψε περισσότερα χρήματα από όσο οι κεφαλαιοποιήσεις των περισσότερων εταιριών, σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών
Οι επικριτές του σχεδίου φορολογικής μεταρρύθμισης του αμερικανού προέδρου D. Trump, τόνιζαν ότι οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν απλώς τα τεράστια ποσά μετρητών θα επαναπάτριζαν βάσει του νέου φορολογικού νόμου, προκειμένου να προχωρήσουν σε περισσότερες επαναγορές μετοχών.
Και, όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις της Apple, φαίνεται ότι τελικά είχαν δίκιο.
Κατά το α' τρίμηνο του 2018, η Apple προχώρησε στην επαναγορά ιδίων μετοχών της αξίας 23,5 δισ. δολαρίων, αριθμός ρεκόρ για οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία.
Και ο λόγος για τον οποίο η μετοχή της Aplle συνεχίζει την ανοδική της πορεία, δεν είναι  τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο (αύξηση 25% τα καθαρά κέρδη στα 13,8 δισ. ή 2,73 δολάρια ανά μετοχή), αλλά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε επιπλέον επαναγορές μετοχών συνολικού ύψους 100 δισ. δολαρίων.


Buybacks

Τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών της Apple, είναι άμεσο αποτέλεσμα του νόμου περί φορολογικών περικοπών και απασχόλησης που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2018.
Ο νόμος επέτρεψε στην Apple να επαναπατρίσει περισσότερα από 250 δισ. δολάρια που είχε σε καταθέσεις στο εξωτερικό.
Αλλά αυτό που είναι ίσως το πιο συγκλονιστικό στατιστικό στοιχείο, είναι ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών της Apple, είναι μεγαλύτερο σε αξία  από την χρηματιστηριακή αξία πάνω από των μισών εταιριών - 275 ακριβές - των 500 εταιρειών του δείκτη S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Kroger, Best Buy και Hershey, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

CNBC

Επιπλέον, η αξία του προγράμματος ιδίων μετοχών της Apple ισοδυναμεί με περίπου την μισή αξία των προγραμμάτων επαναγοράς ιδίων μετοχών που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με το Reuters.
Στην πραγματικότητα, από όλα τα τριμηνιαία προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών στην ιστορία, η Apple κατέχει τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

-AAPL: Q1 2018 με 22,8 δισ. δολάρια
-AAPL: Q1 2014 με 18 δισ. δολάρια
-AAPL: Q3 2014 με 17 δισ. δολάρια
-AAPL: Q2 2013 με 16 δισ. δολάρια
-IBM: Q2 2007 με 15,7 δισ. δολάρια

Φυσικά, η Apple δεν είναι μόνη της, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν τρίμηνο ρεκόρ για τις ανακοινώσεις προγραμμάτων επαναγοράς ιδίων μετοχών, με τις αμερικανικές εταιρείες να ανακοινώνουν προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 242,1 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης