Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Προσφέρει έκπτωση 30% στην Ινδία για αγορά πετρελαίου εάν πληρώσει σε «El Petro»

Βενεζουέλα: Προσφέρει έκπτωση 30% στην Ινδία για αγορά πετρελαίου εάν πληρώσει σε «El Petro»
Νέα προσπάθεια της Βενεζουέλας να προωθήσει το ψηφιακό της νόμισμα
Έναν νέο τρόπο να προωθήσει το νέο της νόμισμα El Petro φαίνεται ότι ανακάλυψε η Βενεζουέλα, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα, καθώς δέχθηκε να κάνει έκπτωση στην Ινδία 30% για την πώληση πετρελαίου, αρκεί η ασιατική χώρα να πληρώσει σε El Petro.
Την παραπάνω πληροφορία δημοσιεύει η ινδική εφημερίδα Business Standard, επικαλούμενη πολύ καλά πληροφορημένες πηγές .
Σημειώνεται ότι το τμήμα «κοπής» του El Petro επισκέφθηκε την Ινδία τον Μάρτιο του 2018 και έκλεισε συμφωνία με την πλατφόρμα Consecure, η οποία διαπραγματεύεται Bitcoin και έχει έδρα την Ινδία.
Η συμφωνία αφορούσε την ένταξη και του El Petro στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Υπενθυμίζεται ότι το El Petro έχει ως ενέχυρο τα πετρελαϊκά αποθέματα της περιοχής Orinoco Belt της Βενεζουέλας, τα οποία υπολογίζονται στα πέντε δισ. βαρέλια.
Όπως υποστηρίζει ο Mohit Kalra, επικεφαλής της Consecure, στόχος της Βενεζουέλας το El Petro να ανταγωνιστεί, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, το Bitcoin και την ινδική ρουπία.
«Πηγαίνουν σε αρκετές χώρες και κάνουν διάφορες προτάσεις.
Η πρόταση προς την ινδική κυβέρνηση είναι η εξής: Εσείς πληρώνετε σε Petro και εμείς σας κάνουμε έκπτωση 30% για το πετρέλαιο».
Οι ινδικές εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα υποχώρησαν στα 300.000 βαρέλια ημερησίως μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018, σημειώνοντας πτώση σε σύγκριση με το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης