Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απελαύνεται ο Τούρκος που πέρασε τα σύνορα στον Έβρο - Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή και πρόστιμο

tags :
Απελαύνεται ο Τούρκος που πέρασε τα σύνορα στον Έβρο - Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή και πρόστιμο
Αυτός είναι ο τούρκος πολίτης που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου
(upd) Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε στον 38χρονο Τούρκο που συνελήφθη χθες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Επιπλέον, αποφασίστηκε  η δήμευση του εκσκαφέα με τον οποίο παραβίασε τα ελληνικά σύνορα, ενώ αυτή την ώρα δρομολογείται η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
Κατά την απολογία του ο 38χρονος Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.
Ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Ανδριανούπολης υποστήριξε επίσης ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Έλληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του ενώ ισχυρίστηκε ότι πέρασε για ένα μέτρο τα σύνορα..
Αφού μπήκε και βγήκε μέσα στα ελληνικά σύνορα τρεις φορές, συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπει σε καμιά λογική εκβιασμών και συμψηφισμών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ενώ διαμηνύεται πως θα ακολουθηθεί κατά γράμμα ο ελληνικός νόμος και οι ευρωπαϊκές πρακτικές.
Σημειώνεται πως ο 38χρονος Τούρκος πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, με το γεωργικό του μηχάνημα με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί που βρίσκονταν στο σημείο να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο συλληφθείς είναι ο Μ. Aleric, 38 ετών ο οποίος είναι υπάλληλος του Δήμου της Αδριανούπολης ο οποίος εργάζεται στην υπηρεσία ύδρευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγούσε σκαπτικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στα σύνορα, με το οποίο κινήθηκε προς την ελληνική πλευρά.
Ο Τούρκος πολίτης κρατείται στο τελωνείο στις Καστανιές όπου και ανακρίνεται.
Σημειώνεται πως επάνω του είχε ταυτότητα από την οποία προκύπτει πως πρόκειται για πολίτη και όχι για στρατιωτικό.
Ο ίδιος, φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές αρχές, ότι είναι αγρότης.
Σύμφωνα με το Evros-news, στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής, βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.
Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.
Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.
Υπενθυμίζεται πως στις 20 Μαρτίου είχε συλληφθεί ένας ακόμη Τούρκος πολίτης ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας σε κατάσταση μέθης και του είχε επιβληθεί μετά από τις νόμιμες διαδικασίες και πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος της Αδριανούπολης δήλωσε πως ο Τούρκος οδηγός ίδιος προσπάθησε να κάνει ελιγμούς στην ουδέτερη ζώνη ενώ σημειώνει πως δεν ξέρει εάν πρόκειται για Ελληνικά αντίποινα ή όχι.








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης