Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά 2 μηνών ο χρυσός - Πτώση 0,1%, στα 1.305,60 δολ. ανά ουγγιά

Σε νέα χαμηλά 2 μηνών ο χρυσός - Πτώση 0,1%, στα 1.305,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,1% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά δύο μηνών
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (2/5/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά δύο μηνών, καθώς το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε να δέχεται πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.
Το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε σήμερα νέα άνοδο, δεχόμενο, κυρίως, ώθηση από τις προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και τις ικανοποιητικές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται και λόγω των προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) η οποία εχθές και σήμερα συνεδριάζει για δεύτερη φορά μέσα στο έτος.
Ωστόσο, μετά την αύξηση των επιτοκίων (στο εύρος 1,50%-1,75%) τον περασμένο Μάρτιο, ο πήχης για τις σημερινές αποφάσεις έχει τεθεί χαμηλά.
Οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια αλλαγή στη ρητορική της, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία του χρυσού θα είναι βραχυπρόθεσμη, καθώς η Fed αναμένεται να αναφερθεί στο ενδεχόμενο τριών αυξήσεων στα επιτόκια κατά το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 1,20 δολ., στα 1.305,60 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,195 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν οριακά έναντι του γιεν, στα 109,9 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης