Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λουκέτο» βάζει η Cambridge Analytica, μετά το σκάνδαλο-μαμούθ με το Facebook

tags :
«Λουκέτο» βάζει η Cambridge Analytica, μετά το σκάνδαλο-μαμούθ με το Facebook
Τερματίζει τη λειτουργία της η Cambridge Analytica
Την απόφαση να τερματίσει οριστικά τις δραστηριότητές της έλαβε η Cambridge Analytica, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βρετανικό κανάλι BBC.
Η συμβουλευτική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δέχθηκε «πυρά» από την παγκόσμια κοινότητα, στον απόηχο της αποκάλυψης (στις 9 Μαρτίου 2018) του σκανδάλου-μαμούθ με το Facebook, καθώς καταχράστηκε τα προσωπικά στοιχεία 87 εκατομμυρίων για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, προς όφελος του Donald Trump.
Μάλιστα, πρόσφατα, ο πληροφοριοδότης από πλευράς Cambridge Analytica, Christopher Wylie, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις.
Καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου, αποκάλυψε πως ο προκάτοχός του -Dan Muresan- δολοφονήθηκε με δηλητήριο, σε ξενοδοχείο στην Κένυα!
Σαν να μην έφθανε το παραπάνω, ισχυρίστηκε ότι η Cambridge Analytica δωροδόκησε τις τοπικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μην προχωρήσουν στην έρευνα της δολοφονίας.
Ο λόγος για τη δολοφονία του Dan Muresan, ήταν το «ναυάγιο» ενός deal, ανέφερε ο Christopher Wylie.
«Ορισμένοι υποψιάζονται ότι δηλητηριάστηκε στην κρεβατοκάμαρά του.
Η αστυνομία της Κένυας δωροδωκήθηκε για να μην εισέλθει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για 24 ώρες.
Αυτό που άκουσα ήταν ότι (ο Dan Muresan) δούλευε πάνω σε κάποιο είδος συμφωνίας, δεν είμαι σίγουρος τι είδους συμφωνία ήταν», σημείωσε.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό στα τέλη Μαρτίου 2018, η Cambridge Analytica έπαιξε «κρίσιμης σημασίας ρόλο» στην ψηφοφορία του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Οι Βρετανοί θα είχαν ψηφίσει υπέρ του Brexit το 2016 χωρίς την Cambridge Analytica;
«Οχι, έπαιξε κρίσιμο ρόλο, είμαι βέβαιος», δήλωσε ο πρώην διευθυντής έρευνας της Cambridge Analytica, σύμφωνα με δηλώσεις που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Libération.
Το διευθυντικό στέλεχος της Cambridge Analytica δήλωσε ότι η Aggregate IQ (AIQ), μία καναδική εταιρεία που συνδέεται με την Cambridge Analytica, συνεργάσθηκε για να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, το "Leave.EU", να παρακάμψει το πλαφόν των δαπανών και θεωρεί ότι χωρίς την AggregateIQ «το στρατόπεδο του Leave δεν θα είχε κατορθώσει να κερδίσει στο δημοψήφισμα, που παίχτηκε σε λιγότερο από το 2% των ψήφων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης