Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης να θυσιάσει τη λύση του χρέους για τις συντάξεις…. είναι ένα μεγάλο λάθος

Η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης να θυσιάσει τη λύση του χρέους για τις συντάξεις…. είναι ένα μεγάλο λάθος
Η μετάθεση της μείωσης των συντάξεων δεν αλλάζει τα προγραμμένα δηλαδή ακόμη και εάν υπάρξει μετάθεση…στο τέλος θα μειωθούν οπότε οι συντάξεις αποτελούν προϊόν μικροπολιτικής και όχι εθνικής στρατηγικής
Το ΔΝΤ και όχι η ΕΕ θα αποδειχθεί ότι άλλαξαν τον ρου της ελληνικής οικονομικής ιστορίας καθώς επιμένουν και ορθά στις μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες για την κρατική οικονομία της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει πολύ έμπειρος πολιτικός που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews, τα 3 μνημόνια που εφαρμόζονται στην Ελλάδα είναι ο πυρήνας των θέσεων του ΔΝΤ απλά οι ευρωπαίοι συμφωνούν ή προβαίνουν σε οριακές τροποποιήσεις.
Παραδόξως όμως έχει συμβεί κάτι εσχάτως που χρήζει προσοχής.
Το ΔΝΤ είναι 100% βέβαιο ότι δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα, αυτό έχει εγκαταλειφθεί ως σενάριο.
Το ΔΝΤ έχει ξεκάθαρη θέση ζητάει σοβαρή ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδος καθώς μόνο με γενναία μέτρα στο χρέος η οικονομία θα ορθοποδήσει.
Την θέση του ΔΝΤ δεν την αποδέχεται η Γερμανία και αυτό είναι καταφανέστατο.
Το ΔΝΤ είναι ο μόνος πραγματικός θιασώτης της λύσης της γενναίας μείωσης του χρέους.
Όμως γιατί ενώ η Ελλάδα έχει ένα τόσο καλό σύμμαχο στο χρέος, δέχεται να αποχωρήσει από την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος;
Η απάντηση είναι η εξής.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ότι ουσιαστική λύση στο χρέος δεν θα πάρει καθώς η Γερμανία συνεχίζει να εφαρμόζει την γραμμή Schaeuble και Merkel.
Πιστεύει λανθασμένα όμως η ελληνική κυβέρνηση ότι εάν φύγει το ΔΝΤ πέραν της συμβολικότητας της κίνησης αυτής θα χάσει την υποστήριξη στο χρέος – αλλά ούτως ή άλλως δεν περιμένει λύση -…και θα κερδίσει την μετάθεση του χρόνου μείωσης των συντάξεων.
Η ελληνική κυβέρνηση θυσιάζει την λύση για το χρέος για τις συντάξεις.
Γιατί όμως αυτή η στρατηγική είναι ένα μεγάλο λάθος;
Η λύση στο χρέος είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα ευνοεί την εθνική οικονομία μακροπρόθεσμα και την ελληνική κοινωνία.
Η μετάθεση της μείωσης των συντάξεων δεν αλλάζει τα προγραμμένα δηλαδή ακόμη και εάν υπάρξει μετάθεση…στο τέλος θα μειωθούν οπότε οι συντάξεις αποτελούν προϊόν μικροπολιτικής και όχι εθνικής στρατηγικής που είναι η λύση για το χρέος.
Πάντως υπάρχει μια πιθανότητα εάν χαμηλώσει της προσδοκίες της για το χρέος η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μετάθεση στον χρόνο μείωσης των συντάξεων.
Ακόμη απόφαση δεν έχει ληφθεί αλλά υπάρχει κάποια πιθανότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης