Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Ανεξήγητη η στάση του τουρκικού κράτους όσον αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς

Κοντονής: Ανεξήγητη η στάση του τουρκικού κράτους όσον αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς
O υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απέρριψε το ενδεχόμενο αντιποίνων στην Άγκυρα με τη σύλληψη του Τούρκου στις Καστανιές
Το ενδεχόμενο αντιποίνων στην Άγκυρα μετά τη σύλληψη του Τούρκου στις Καστανιές απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
«Θεωρώ ότι είναι ατόπημα να προτείνεται να ισοσκελίσουμε εμείς μία παράνομη ενέργεια των τουρκικών αρχών με μία παράνομη ενέργεια των ελληνικών αρχών.
Τα πράγματα πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους, η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει» δήλωσε.
Μιλώντας στο κανάλι «Epsilon», ανέφερε: «Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά στα σύνορα, μπορεί κατά λάθος κάποιος να περάσει τη μεθόριο, από τη μία ή την άλλη πλευρά, και αυτά πρέπει να λήγουν εκείνη τη στιγμή.
Δυστυχώς εδώ έχουμε μια ανεξήγητη στάση του τουρκικού κράτους, το οποίο εμπλέκει και την τουρκική δικαιοσύνη με μία παράταση της κράτησης χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, μια παράταση, η οποία έχει υπερβεί κάθε μέτρο αυτή τη στιγμή.
Περιμένουμε από το τουρκικό κράτος και την τουρκική δικαιοσύνη να πράξουν τα νόμιμα».
Ερωτηθείς για τη σύλληψη του Τούρκου και όσα αναφέρονται περί ανταλλαγής ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου για τα ζητήματα αυτά επιλαμβάνεται η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία αυτοδυνάμως αποφασίζει.
Θεωρώ ότι είναι ατόπημα να προτείνεται να ισοσκελίσουμε εμείς μία παράνομη ενέργεια των τουρκικών αρχών με μία παράνομη ενέργεια των ελληνικών αρχών.
Τα πράγματα πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους, η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης