Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα ισχυροποιηθούμε – Θα κερδίσουμε τις εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Τζανακόπουλος: Όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα ισχυροποιηθούμε – Θα κερδίσουμε τις εκλογές στο τέλος της 4ετίας
Σε σύγχυση ο Μητσοτάκης, έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα, δεν έχει πολιτικό αφήγημα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο θα αντέξει έως τον Οκτώβριο του 2019 αλλά και θα ισχυροποιηθεί λόγω της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές στο τέλος της τετραετίας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές προκειμένου μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους θεσμικούς πιστωτές και εταίρους την επόμενη ημέρα από το τέλος του προγράμματος, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να οδηγηθεί η χώρα αυτή τη στιγμή σε πρόωρες εκλογές.
«Ο ελληνικός λαός το 2015 επέλεξε ποιος θα πρέπει να διαπραγματευτεί και την εφαρμογή της συμφωνίας αλλά και την έξοδο από το πρόγραμμα.
Έδωσε εντολή τετραετίας στην κυβέρνηση και αυτή την εντολή σεβόμαστε και εκτελούμε.
Ως προς την ουσία όσων είπε η κα.Γεννηματά είναι απολύτως εντός των ορίων της εντολής της κυβέρνησης.
Έχω την πεποίθηση ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά αυτή την έξοδο, που γίνεται με καλύτερους, θετικότερους όρους από αυτούς που ήθελαν αν προβλέπουν τόσο το Κίνημα Αλλαγής, όσο και η ΝΔ.
Καλοδεχόμαστε την πρόταση για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως και βεβαίως θα υπάρχει δυνατότητα στο ελληνικό κοινοβούλιο να κάνουμε αναλυτική συζήτηση και για τους όρους της εξόδου αλλά και για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.
Η κα. Γεννηματά συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, η οποία παρουσίαζε ως success story την πιθανότητα εξόδου από το δεύτερο πρόγραμμα με μία προληπτική γραμμή πίστωσης και υπήρχε μόνο στη δική τους φαντασία, ούτε καν είχε συζητηθεί από τους Ευρωπαίους.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί που κατηγορούν σήμερα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οδηγεί την κυβέρνηση σε καθαρή έξοδο.
Μπορείτε να δείτε την αντιφατικότητα των δηλώσεων της κας. Γεννηματά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και πως θα μπορεί να αναχρηματοδοτεί το χρέος της από τις αγορές.
«Θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν στόχοι ή κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούμε» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος πάντως σημείωσε πως από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα υπάρξει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό τοπίο.
Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις του κ.Μητσοτάκη για την κοινωνική πολιτική της ΝΔ, ο κ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για σύγχυση του προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα, από πολιτικό λόγο, από πολιτικό αφήγημα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κληθείς να τοποθετηθεί επί των δημοσκοπήσεων που δείχνουν σαφές και ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «και οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έδιναν ισοπαλία ή προβάδισμα της ΝΔ αλλά τελικά κερδίσαμε με 8 μονάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης