Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμός της Ευρωζώνης δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη υποχώρησε κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (3/5), με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να απομακρύνεται περαιτέρω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,3% τον προηγούμενου μήνα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Σε ότι αφορά τον βασικό δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρπωαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός υποχώρησε στο 0,7% έναντι 1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο 0,9%.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα της ενέργειας (2,5% έναντι 2% τον Μάρτιο) καθώς και στον τομέα τροφίμων, καπνού και οινοπνευματώδων (2,5% έναντι 2,1% τον προηγούμενο μήνα).
Αντίθετα, η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να σημειωθεί στις τιμές του κλάδου υπηρεσιών (1% έναντι 1,5% τον Μάρτιο), ενώ οι τιμές στα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα αναμένεται να έχουν σημειώσει οριακή άνοδο (0,3% έναντι 0,2% τον προηγούμενο μήνα).
Τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον στόχο της ΕΚΤ κοντά στο 2%, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης σημειώνει επιβράδυνση μετά την αξιοσημείωτη πορεία της στα τέλη του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης