Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης: Όσο περισσότερα δώσουν οι ευρωπαίοι για το χρέος, τόσο πιο σκληρή θα είναι η επιτήρηση

Χαρδούβελης: Όσο περισσότερα δώσουν οι ευρωπαίοι για το χρέος, τόσο πιο σκληρή θα είναι η επιτήρηση
«Η έντονη αδιαφορία από την ευρωπαϊκή πλευρά επέτρεψε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικούς λόγους να προχωρήσει στην υπέρμετρη φορολογία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών
«Όσο περισσότερα δώσουν οι ευρωπαίοι στο χρέος, τόσο πιο σκληρή θα είναι και η επιτήρηση» δήλωσε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SBC.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως στις εν εξελίξει δια πραγματεύσεις για το χρέος θα επικρατήσει τελικά η «γραμμή Βερολίνου» που απαιτεί συνέχιση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και δεν αρκείται σε μία λύση που να συνδέεται αποκλειστικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Μιλώντας στο SBC και τη Σοφία Ροδοπούλου, ο κ. Χαρδούβελης εξήγησε ότι δεν θα επιτευχθεί η λεγόμενη «καθαρή» έξοδος στις αγορές από την ελληνική κυβέρνηση, αφού μετά το τέλος του προγράμματος, θα ακολουθήσει αυστηρή επιτήρηση για την ελληνική οικονομία.
Ο ίδιος πρόσθεσε, πως το μαξιλάρι «ρευστότητας» που χτίζει η ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει την οικονομία, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως για να το φτιάξει «στραγγάλισε την οικονομία».
Αναφερόμενος στο υπερπλεόνασμα του 2017, το οποίο διαμορφώθηκε στο 4%, ξεπερνώντας κατά πολύ το στόχο του 3,5% τόνισε ότι μέρος αυτού προέρχεται από την υπέρμετρη φορολόγηση με τις «ευλογίες» της ευρωπαϊκής πλευράς.
«Η έντονη αδιαφορία από την ευρωπαϊκή πλευρά επέτρεψε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικούς λόγους να προχωρήσει στην υπέρμετρη φορολογία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης