Άμυνα – Διπλωματία

Η σύμβαση προμήθειας των ελικοπτέρων ΟΗ-58D Kiowa Warrior

Η σύμβαση προμήθειας των ελικοπτέρων ΟΗ-58D Kiowa Warrior
Ο ΥΠΕΘΑ Παν. Καμμένος έδοσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της σύμβασης.
Περισσότερες πληροφορίες για το υπο εξέλιξη πρόγραμμα απόκτησης των 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης/ελαφράς επίθεσης ΟΗ-58D Kiowa Warrior, ένα πρόγραμμα που συμπληρώνει κάποιες μέχρι τώρα ελλείψεις της Αεροπορίας Στρατού και το οποίο δέχτηκε βολές από πολλές πλευρές, δημοσιοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.
Σύμφωνα με τον Υπουργό επιβεβαιώνεται ότι ο αριθμός των ελικοπτέρων που θα αποκτηθούν είναι 70 μονάδες. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 44.156.061 δολάρια και σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα  μεταφοράς, αρχικής υποστήριξης και εκπαίδευσης των πληρωμάτων των ελικοπτέρων.
Τα 70 ΟΗ-58D κατασκευάστηκαν την περίοδο 1991-2001, ενώ ο μέσος όρος των ωρών πτήσης των ελικοπτέρων είναι 5.800.
Όσον αφορά τον αριθμό των ελικοπτέρων που θα αξιοποιηθούν από την Αεροπορία Στρατού, σύμφωνα με τον Υπουργό, τα 36 από τα 70 Kiowa Warrior, θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση επιχειρησιακών αποστολών, και διαθέτουν πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας-ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων.
Εκτός από αυτά. 24 ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν αρχικά ως εκπαιδευτικά μόνο και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες.
Τα υπόλοιπα 10 ΟΗ- 58D Kiowa Warrior δεν θα είναι εξοπλισμένα με σταθμούς ασυρμάτου, καθόσον θα αποτελέσουν εναλλακτική πηγή ανταλλακτικών, για το χρόνο κτήσης και αξιοποίησης των υπολοίπων 60 ΟΗ- 58D Kiowa Warrior, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες.
Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργό δεν έχει προκύψει απαίτηση μετατροπής και αναβάθμισης, για τον χρόνο κτήσης και επιχειρησιακής εκμετάλλευσης των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης