Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σ. Λέκκας (Οικονομολόγος): Η εσκεμμένη διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας

tags :
Σ. Λέκκας (Οικονομολόγος): Η εσκεμμένη διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας
Σ. Λέκκας (Οικονομολόγος): Η εσκεμμένη διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας
Τα οικονομικά εγκλήματα παρά τις καταστροφικές τους συνέπειες μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπιστούν με την έννοια ότι το παραγωγικό δυναμικό θα δημιουργήσει με τις όποιες δυνατότητες του το νέο πλαίσιο δραστηριοποίησης της οικονομίας.
Τα εγκλήματα κατά της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας όμως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της, τις δομές της, την φυσιογνωμία της και καταληκτικά διαβρώνουν τα διαχρονικά υπόβαθρα της.
Σε πλείστες των περιπτώσεων τα οικονομικά εγκλήματα ξεκινούν από την απληστία, την πλασματική ευφορία και  την παραγνώριση των κινδύνων ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγουν παράγοντες όπως η έλλειψη γνώσεων και ο τεχνοκρατικός ναρκισσισμός.
Τα εγκλήματα όμως κατά της κοινωνικής συνοχής είναι πάντοτε εσκεμμένα και έχουν πάντα πολιτικά κίνητρα.
Η πολιτική επιβίωση χρησιμοποιεί μέσα που σε πλείστες των περιπτώσεων λειτουργούν διαλυτικά για την ελληνική κοινωνία.
Ειδικά για κόμματα που δεν έχουν αρχές και ευκαιριακά βρέθηκαν στην εξουσία η κοινωνική συνοχή και η μεταβολή της φυσιογνωμίας της ελληνικής κοινωνίας συνιστούν λεπτομέρειες.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και όσο ο σκοπός έχει να κάνει με την πολιτική επιβίωση τόσο πιο αδίστακτος είναι και τόσο πιο εγκληματικός.
Η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία επιδιώκοντας να μην επιστρέψει στο πολιτικό περιθώριο του 3% επιδιώκει την αλλοίωση του εκλογικού σώματος μέσω της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αριθμό που δυνητικά μπορεί να φθάσει έως και τους  850 χιλιάδες μετανάστες.
Μέσω αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο και μείωσης του παράβολου της αίτησης στοχεύει μέχρι τον Ιούνιο του 2018 να δώσει εσπευσμένα ιθαγένεια για καθαρά εκλογικούς λόγους.
Η αγωνία τους είναι η εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στην επομένη εκλογική αναμέτρηση.
Η εκλογική στήριξη του κυβερνώντος κόμματος από αυτούς που την λάβουν πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού έχοντας ήδη εξασφαλίσει 400 ευρώ τον μήνα και προνόμια όπως για παράδειγμα την ελεύθερη χρησιμοποίηση μέσων μεταφοράς η ιθαγένεια θα τους μετατρέψει αυτόματα σε ευρωπαίους πολίτες.
Υπολογίζεται ότι από τις 850 χιλιάδες, περίπου 600 χιλιάδες είναι υπήκοοι χωρών εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.
 Η προσφορά ιθαγένειας έχει πάρει διαστάσεις την τελευταία διετία  αφού σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2015 έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια 14.000 άτομα ενώ το 2016 ο αριθμός έφθασε τα 33.000 άτομα πράγμα που σημαίνει μια αύξηση της τάξεως του 136% περίπου.
Η εκλογική πελατεία είναι έτοιμη, τα εκλογικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος θα πιστοποιήσουν το αποτέλεσμα της πρακτικής όμως τα επακόλουθα του εγκλήματος κατά της ελληνικής κοινωνίας θα φανούν αργότερα και θα είναι μη ανατρέψιμα.
Τέτοιου μεγέθους και βάθους  εγκλήματα κατά της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων.
Θα επιβαρύνουν τον κοινωνικό ιστό λειτουργώντας αποσυνθετικά και διαβρωτικά διότι οι περισσότεροι υπήκοοι που προέρχονται από τρίτες χώρες δεν θα ενσωματωθούν ποτέ στην ελληνική κοινωνία, θα δημιουργήσουν γκέτα λειτουργώντας ως νησίδες αυτονομίας και ανομίας.
Η διάβρωση της ελληνικότητας έχει ξεκινήσει όμως η συνέχεια της μπορεί να αποφευχθεί με άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Σαράντος Λέκκας
Οικονομολόγος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης