Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεδομένες οι περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 – Εξελίξεις μετά τον Αύγουστο

tags :
Γάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεδομένες οι περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 – Εξελίξεις μετά τον Αύγουστο
Έχει δίκιο ο Τσακαλώτος όταν λέει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει το θέμα αυτό τώρα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι οι περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 είναι δεδομένες διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
«Όταν βρίσκεσαι σε μία φάση διαπραγμάτευσης για να εκδόσεις ένα πρόγραμμα δεν μπορείς να ανοίγεις θέματα τα οποία είναι μπροστά σου.
Είναι πολύ ώριμο και πολύ λογικό αυτά τα ζητήματα να ξεκινήσουν, να διαπραγματεύονται και να συζητιούνται μετά τον Αύγουστο.
Άρα “ναι” ο κύριος Τσακαλώτος έχει δίκιο λέγοντας ότι το θέμα αυτό η κυβέρνηση δε θα το ανοίξει τώρα.
Είπε ότι δεν είναι σωστό να θέσουμε τώρα θέμα συντάξεων.
Όταν είσαι σε φάση διαπραγμάτευσης δεν μπορείς να βάζεις θέματα, που έχεις συμφωνήσει, έχεις υπογράψει ότι θα τα εφαρμόσεις το 2019 και να λες τώρα ότι αρχίζεις να τα συζητάς να μην τα εφαρμόσεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Γάκης.
«Το δεδομένο σήμερα είναι ότι οι συντάξεις θα μειωθούν το 2019.
Το τι θα υπάρξει, αν υπάρξει εξέλιξη θα το δούμε μετά τον Αύγουστο.
Τότε που πραγματικά έχουμε την ευχέρεια να διαπραγματευτούμε και τα αντίμετρα τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί, εκεί μέσα ίσως να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάποια αντίμετρα και να βάλουμε την διαχείριση των συντάξεων, αν αυτό εκτιμηθεί και από τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα παρουσιαστούν μέχρι τότε» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης