Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC Holdings: Υποχώρησαν κατά -1,3% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2018, στα 3,09 δισ. δολ.

tags :
HSBC Holdings: Υποχώρησαν κατά -1,3% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2018, στα 3,09 δισ. δολ.
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +9,9% σε ετήσια βάση, στα 7,46 δισ. δολ.
Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας HSBC Holdings για το πρώτο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (4/5) εν μέσω αυξημένων λειτουργικών εξόδων.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, και μίας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών παγκοσμίως, υποχώρησαν κατά -1,3% στα 3,09 δισ. δολ. έναντι 3,13 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +9,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 7,46 δισ. δολ.
Όπως ανέφερε η HSBC, τα λειτουργικά έξοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά +13% σε ετήσια βάση, με το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών να αφορά προβλέψεις ύψους 897 εκατ. δολ. που σχετίζονται με νομικά και κανονιστικά ζητήματα.
«Βρισκόμαστε σε ενεργές συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με σκοπό την πιθανή επίλυση των ισχυρισμών περί σχέσεων της HSBC με την πώληση στεγαστικών δανείων», ανπεφερε μεταξύ άλλων η βρετανική τράπεζα.
Επιπλέον, η τράπεζα ανακοίνωσε αγορά ιδίων μετοχών ύψους έως και 2 δισ. δολ. η οποία αναμένεται να αρχίσει σύντομα, και οποία αναμένεται να είναι η μόνη αγορά ιδίων μετοχών που θα ανκοινώσει η τράπεζα το 2018.
«Πραγματοποιήσαμε στρατηγικές προσλήψεις στην κοινοπραξία μας στην ηπειρωτική Κίνα και πραγματοποιήσαμε επενδύσεις ώστε να ενισχύσουμε τις ψηφιακές μας δυνατότητες σε όλες τις παγκόσμιες επιχειρήσεις μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της τράεπζας, John Flint.
Παρά την πτώση που σημειώθηκε στα κέρδη, ο διευθευντής οικονομικών της τράπεζας, Iain Mackay, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνουν εξακολουθούν να «αντιπροσωπεύουν μία καλή αρχή για το 2018 για την HSBC».
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -3,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ασκώντας πιέσεις στον δείκτη Hang Seng, ο οποίος έκλεισε στο -1,29% και τις 29,923 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης