Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«TF-X»: Ρωσικό αντικατάστατο για τα F-35A;

tags :
«TF-X»: Ρωσικό αντικατάστατο για τα F-35A;
Η Ρωσία προσφέρεται να αναπτύξει τον κινητήρα του μελλοντικού τουρκικού μαχητικού.
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, για την πρόθεση άρνησης των ΗΠΑ να παραδόσουν τα F-35A στην τουρκική πολεμική αεροπορία, παρουσιάζουμε το ενδιαφέρον της Ρωσίας να εξελίξει έναν κινητήρα αεροσκάφους για το πρώτο εγχώριας κατασκευής, μαχητικό αεριωθούμενο της Τουρκίας, το «TF-X», μια εκτουρκισμένη έκδοση του ρωσικού μαχητικού SU-57.

Σχετική εικόνα
«Υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ειναι πολύ πρόωρο να πούμε αν η ιδέα θα κερδίσει περαιτέρω έδαφος», φέρεται να έχει δηλώσει Τούρκος αξιωματούχος των τουρκικών προμηθειών.
Η εξέλιξη ενός κινητήρα για το «TF-X» μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ρωσικό όμιλο ετερογενών αμυντικών δραστηριοτήτων, «Rostec». Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την αεροπορική έκθεση «Eurasia» στην Αττάλεια της Τουρκίας, ότι έχει κατατεθεί πρόταση για τον κινητήρα.
Στις αρχές του 2018, η τουρκική κυβέρνηση διέθεσε την πρώτη επένδυση άξιας ₺4,8 δισεκατομμυρίων ($1,18 δισεκατομμύρια) για τη μελέτη γενικής σύλληψης του προγράμματος «TF-X». Το επενδυτικό σχέδιο έχει τεθεί υπό το πλαίσιο ενός κρατικού προγράμματος παροχής κινήτρων.
Δύο από τις μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες της Τουρκίας, η «Aselsan» και οι τουρκικές αεροδιαστημικές βιομηχανίες «TAI», έχουν υπογράψει ήδη Μνημόνιο με το οποίο συμφωνούν να μοιραστούν τις εργασίες πάνω στο έργο.
«Μετά το επίσημο πράσινο φως από τον πρόεδρο Erdogan, το πρόγραμμα θα τρέξει προς τα εμπρός», δήλωσαν αξιωματούχοι των προμηθειών. Η επιλογή του κινητήρα θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη φάση του έργου μετά την ολοκλήρωση της μελέτης γενικής σύλληψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης