Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Bullish στο δολάριο, παραμένουν τα προβλήματα στην Ευρωζώνη

BofA Merrill Lynch: Bullish στο δολάριο, παραμένουν τα προβλήματα στην Ευρωζώνη
Πηγή αβεβαιότητας αποτελούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ χαρακτηρίζεται ως απογοητευτική η δημοσιονομική λιτότητα στη Γερμανία
Bullish για το δολάριο παραμένει η Bank of America Merrill Lynch,  σε έκθεσή της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χαρούμενοι καιροί για το δολάριο, προβλήματα για τα υπόλοιπα νομίσματα».
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν ότι η πολυαναμενόμενη επιστροφή του συσχετισμού μεταξύ δολαρίου και διαφοροποιήσεων στα επιτόκια,  θα επηρεάσει θετικά το αμερικανικό νόμισμα, του οποίου το ράλι θα συνεχιστεί και θα έχει επιπτώσεις στις αγορές.
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,15 το 2018, στο 1,17 το 2018 και στο 1,20 έως τα τέλη του 2019.
Η BofA Merrill Lynch συστήνει sell στο ευρώ/δολάριο, ενώ εκτιμούν ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης θα επιδεινωθούν.
Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω στοιχεία αδυναμίας στην οικονομία της Ευρωζώνη, στον απόηχο της επιβράδυνσης του ΑΕΠ στο 0,4% για το α΄τρίμηνο του 2018 και της πτώσης του δομικού πληθωρισμού στο 0,7%.
Η BofA εκτιμά ότι η αδυναμία της οικονομίας σχετίζεται δεν μόνο με την κακοκαιρία, αλλά με το ισχυρό ευρώ και την έλλειψη τραπεζικής πίστωσης.
Πηγή αβεβαιότητας αποτελούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ χαρακτηρίζεται ως απογοητευτική η δημοσιονομική λιτότηταστον πρώτο προϋπολογισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης