Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΕΙΑΣ: Επίκαιρη Εκπαιδευτική Ημερίδα GLOBAL DATA PROTECTION (G.D.PR.) την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 13:30 – 16:00

tags :
ΕΙΑΣ: Επίκαιρη Εκπαιδευτική Ημερίδα GLOBAL DATA PROTECTION (G.D.PR.) την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 13:30 – 16:00
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών
Ο όρος Global Data Protection ή G.D.PR. αναμφίβολα είναι εκείνος που περισσότερο από κάθε άλλον όρο συζητείται σήμερα μεταξύ των Στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς μας και, ειδικότερα, μεταξύ των Στελεχών των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων ή Global Data Protection επηρεάζει σχεδόν στο σύνολό τους, τις λειτουργίες και τις διαδικασίες των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Εταιρειών της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, πρωτίστως έναντι των πελατών τους και εν σχέσει με τη θεσμική υποχρέωση διαμόρφωσης του ενδεδειγμένου πλαισίου προστασίας των προσωπικών δεδομένων που τους αφορούν.
Στην πραγματικότητα, ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (EU 679/2016) αποτελεί εκείνο το Κανονιστικό Πλαίσιο που αποσκοπεί στην ενοποίηση, στην ενίσχυση και στην εμβάθυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφορά, επίσης, στην ένταξη εντός θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου όλων των δυνατοτήτων που μπορεί να οδηγούν στην εξαγωγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εκτός των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι κύριοι στόχοι του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (Global Data Protection) συμπεριλαμβάνουν την «επιστροφή» στους Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ελέγχου των προσωπικών δεδομένων τους και τη λειτουργική απλούστευση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της ενοποίησης των σχετικών προσεγγίσεων εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύριο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού είναι τα Προσωπικά Δεδομένα Φυσικών Προσώπων, που χρησιμοποιούν ή τείνουν να χρησιμοποιούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, στο σύνολό τους, επομένως και οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, οι Εταιρείες Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και οι ίδιοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές.
Σε αυτήν την έννοια, ο Κανονισμός Global Data Protection απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις (επιχειρούντα φυσικά και νομικά πρόσωπα) που κατέχουν προσωπικά δεδομένα πελατών τους, προμηθευτών ή παρόχων τους, δικαιούχων ασφαλίσματος, υπαλλήλων ή συνεργατών τους, αλληλογραφίας, συμβάσεων κ.ο.κ.
Η εξαιρετικά επίκαιρη Εκπαιδευτική Ημερίδα GLOBAL DATA PROTECTION του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, διάρκειας τριών (3) εκπαιδευτικών ωρών, επιλαμβάνεται των επιδράσεων του προηγούμενου Κανονισμού στην οργανωτική και λειτουργική δομή των Ασφαλιστικών Εταιρειών και των Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, καθώς και στην καθημερινότητα της εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
Αναλύει και εύληπτα παρουσιάζει τις επερχόμενες αλλαγές του Κανονιστικού Πλαισίου, τις εξηγεί και προτείνει ενδεδειγμένους τρόπους ανταπόκρισης και συμπεριφοράς των δομών των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Εταιρειών της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και, βεβαίως, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων.
Ειδικότερα, τα θέματα της Εκπαιδευτικής Ημερίδας έχουν ως εξής:
 Πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων
 Περιγραφή κύριων σημείων του Γενικού Κανονισμού
 Η έννοια του ορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι αρμοδιότητες
 Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων
 Δικαιώματα Υποκειμένου των Προσωπικών Δεδομένων
 Αρχή Προστασίας Δεδομένων
 Προβλεπόμενες κυρώσεις και πρόστιμα έναντι καταστρατηγήσεων
 Προτάσεις προσαρμογής Ασφαλιστικών Εταιρειών, Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο ρυθμιστικό πλαίσιο του Κανονισμού.
Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (Global Data Protection), που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα πεδία εφαρμογής, το περιεχόμενο και οι ρυθμιζόμενες συνθήκες, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies, σε ενδιαφέροντα παραδείγματα και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το νέο περιβάλλον θεσμικών και συμπεριφορικών υποχρεώσεων που εισάγει ο εν λόγω Γενικός Κανονισμός στην καθημερινότητα της εργασίας του.
Σε ποιους απευθύνεται
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:
α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που η εργασία τους συσχετίζεται αμέσως ή εμμέσως με το πελατειακό κοινό, τους προμηθευτές και τα συνεργαζόμενα δίκτυα πωλήσεων των επιχειρήσεών τους.
β. Ειδικότερα, Διοικητικά Στελέχη Αποζημιώσεων, Εκδόσεων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing και Εξυπηρέτησης Πελατών, που η φύση της εργασίας τους προϋποθέτει σχέσεις με Πελάτες, Προμηθευτές και Συνεργάτες Δικτύων Πωλήσεων.
γ. Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Διευθύνσεων Κανονιστικής Συμμόρφωσης που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο εν λόγω θεματικό αντικείμενο.
δ. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων, Unit Managers, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων), καθώς εξ ορισμού επηρεάζονται στην καθημερινότητα των εργασιακών σχέσεών τους με το πελατειακό τους κοινό.
ε. Στελέχη Τραπεζών και Επιχειρήσεων που επίσης εξ ορισμού επηρεάζονται από τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.
Στόχοι Εκπαιδευτικής Ημερίδας
Η Εκπαιδευτική Ημερίδα έχει ως κύριους στόχους της την αναλυτική περιγραφή των προβλέψεων και των πεδίων εφαρμογής του Κανονισμού Global Data Protection, κατά τρόπον εύληπτο και χρηστικό.
Επίσης, την αναλυτική περιγραφή των επιδράσεών του στην καθημερινότητα της εργασίας όλων των συμμετεχόντων στην Εκπαιδευτική Ημερίδα, αναλόγως της επαγγελματικής ιδιότητάς τους.
Τέλος, σημαντικός στόχος της Ημερίδας είναι η εισήγηση τεκμηριωμένων προτάσεων οργάνωσης και συμπεριφοράς του εκπαιδευτικού κοινού, κατά τρόπο συμβατό με τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, προς όφελος της εργασιακής επάρκειας των συμμετεχόντων και, βεβαίως, προς τον σκοπό της άριστης προστασίας των δεδομένων των πελατών τους, των παρόχων και των συνεργατών τους.
Η Ημερίδα δίνει έμφαση στην εύρυθμη συνέχιση των εργασιών μας, εντός του πλαισίου ρυθμίσεων του Κανονισμού.
Εκπαιδευτικές Σημειώσεις
Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.
Εισηγήτρια Εκπαιδευτικής Ημερίδας
Εισηγήτρια της Εκπαιδευτικής Ημερίδας είναι η κα Κωνσταντίνα Λόντου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος, με εξαιρετική εμπειρία και τεχνογνωσία επί θεμάτων Ασφαλιστικού Δικαίου, Ασφαλιστικών Θεσμών και Οργάνωσης της Ασφαλιστικής Αγοράς, ως διατελέσασα επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και εκπροσωπήσασα την Ελλάδα ως Εθνική Εμπειρογνώμων και Επόπτρια Ασφαλίσεων σε διεθνή και κοινοτικά όργανα και φόρα.
Κόστος Συμμετοχής
Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ
 εξατομικευμένες συμμετοχές: €50
 πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €40 ανά συμμετοχή
Εταιρείες - μη Μέλη ΕΙΑΣ
 εξατομικευμένες συμμετοχές: €60
 πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €50 ανά συμμετοχή
Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY
 εξατομικευμένες συμμετοχές: €25
Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.
Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ.Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Τώρα και σε περιβάλλον webinar
Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής. Σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) με εγκατεστημένο τον Flash Player.
Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Διαβάστε περισσότερα - Αίτηση συμμετοχής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης