Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση του τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο

tags :
Τουρκία: Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση του τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο
Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας για το συμβάν στο Αιγαίο
«Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση του τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί στο Αιγαίο», όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.
«Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.
Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στο Πολεμικό Ναυτικό όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.
Το επεισόδιο καταγράφηκε στις 04:00 τα ξημερώματα ανοιχτά της Μυτιλήνης.
Το τουρκικό πλοίο φέρεται να προσέγγισε την κανονιοφόρο Αρματωλός που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης και με έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην ελληνική κανονιοφόρο.
Αμέσως μετά, το τουρκικό πλοίο μετά έπλευσε με υψηλή ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα!
Κανένας από το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου δεν τραυματίστηκε, ενώ η κανονιοφόρος δεν υπέστη σημαντική ζημιά.
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας το περιστατικό αυτό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι προηγήθηκε αυτής της "επαφής" αλλά και το πώς κατάφερε ένα εμπορικό πλοίο να προσεγγίζει και να "ακουμπά" ένα σύγχρονο πολεμικό πλοίο.
Επίσης, ερωτηματικό παραμένει αν αυτό το περιστατικό έγινε από λάθος του τουρκικού πλοίου ή ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιανουάριο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής είχε "ακουμπήσει" την κανονιοφόρο Νικηφόρος.
Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος βρίσκεται σε συνεχή εποικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και ενημερώνει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης