Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κωνσταντίνος Φέγγος (VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Ζητήματα αξιοπιστίας για την αγορά προκαλεί η υπόθεση του Folli Follie

Κωνσταντίνος Φέγγος (VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Ζητήματα αξιοπιστίας για την αγορά προκαλεί η υπόθεση του Folli Follie
Τι θα κάνουν οι επίσημες Αρχές;
Και ξαφνικά μας προέκυψε η Folli Follie να τεστάρει τις αντοχές και την ωριμότητα της αγοράς.
Εκεί που όλοι ασχολούμαστε με την Τράπεζα Αττικής και το κατά πόσον θα κρατήσει την τιμή μετά το reverse split ώστε να έχει ελπίδες επιτυχίας η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ασχολούμασταν με το ομόλογο της Coral θυγατρικής της Motor Oil που ξεκινάει εγγραφές τη Δευτέρα, με τα stress tests των τραπεζών που ανακοινώνονται επίσημα και αναμένεται να μην επηρεάσουν αρνητικά, με τα καλά αποτελέσματα των εισηγμένων για το 2017 που μάλιστα συνοδεύονται και από μερίσματα μετά από πολλά χρόνια και άλλα σχετικά θετικά θέματα, ήρθε η ανατροπή.
Το αγαπημένο χαρτί των θεσμικών κατέρρευσε, λόγω μιας αναφοράς ενός fund που αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων που δημοσιεύει η εταιρία.  
Αυτό συμπαρέσυρε όλη την αγορά, σε μια σημαντική από τεχνική άποψη συνεδρίαση και ακόμη δεν έχουμε δει αντίδραση από τους θεσμούς της αγοράς.  
Στο κάτω- κάτω, αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των στοιχείων που δημοσιεύει μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία, δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εισηγμένη.  
Σε μια ρηχή αγορά όπως η Ελληνική, ένα χτύπημα σε μετοχή πυλώνα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα έπρεπε να ενεργοποιεί πιο γρήγορα αντανακλαστικά.
Αυτή την περίοδο, η αγορά προσπαθεί να κατοχυρώσει τα επίπεδα που κατέκτησε πρόσφατα.  
Για το Γενικό Δείκτη, σημαντικές στηρίξεις είναι τα επίπεδα των 820 και 812 μονάδων.
Το γεγονός ότι η περίοδος περιλαμβάνει μια σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια ομολογιακή έκδοση, καλά νέα για τις τράπεζες (ή τουλάχιστον κανένα κακό νέο για τις τράπεζες) και καλά αποτελέσματα για πολλές εισηγμένες, προδιαθέτει για θετικές εξελίξεις και στην εξέλιξη των χρηματιστηριακών τιμών.  
Θετικές εξελίξεις σημαίνει ότι δεν έχουμε κάποια μεγάλη πτώση το Μαίο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για συνέχιση της ανόδου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  
Αν το κλίμα χαλάσει και διασαλευτεί η εμπιστοσύνη στην σταθερότητα και την αγορά είτε από γεωπολιτικές, είτε από πολιτικές είτε ακόμη και από καταστάσεις όπως η παραπάνω, η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Κωνσταντίνος Φέγγος
Πρόεδρος VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης