Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, στα 1.314,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,7%

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, στα 1.314,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 0,7%
Με κέρδη 0,2% έκλεισε ο χρυσός, παρά τη νέα ενδυνάμωση του δολαρίου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (4/5/2018) ο χρυσός, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρά τη νέα ενδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο ενισχύθηκε μετά τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε τον Απρίλιο του 2018 στο 3,9%, από 4,1% τον προηγούμενο μήνα - η πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω του 4% για πρώτη φορά από τα τέλη του 2000.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, δημιουργήθηκαν 164.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, λιγότερες από τις 188.000 που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι.
Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μέσος ημερομίσθιος μισθός αυξήθηκε κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,84 δολ.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 2 δολ., στα 1.314,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,195 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 109,1 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο είθισται να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,7%, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τις αυξημένες προσδοκίες για μια επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να προβεί σε μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα διατήρησε αυτή την εβδομάδα αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, στο εύρος του 1,5% με 1,75%, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξη για μια επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν και τη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις εμπορικές διαφωνίες των δύο πλευρών να βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, καθώς και δασμούς ύψους 150 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua» μετέδωσε σήμερα πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε ορισμένα θέματα της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, ωστόσο οι διαφορές σε άλλα ζητήματα παραμένουν «σχετικά μεγάλες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης