Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ράλι για το πετρέλαιο καθώς κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ και Ιράν – Άνοδος άνω του 1,5% για Brent και WTI

Ράλι για το πετρέλαιο καθώς κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ και Ιράν – Άνοδος άνω του 1,5% για Brent και WTI
Στα 74,8 δολ. το Brent και στα 69,7 δολ. το αμερικανικό αργό
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές του μαύρου χρυσού κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την ανακοίνωση νέων κυρώσεων των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στις προμήθειες της αγοράς.
Κέρδη 1,6% για το Brent το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 74,84 δολαρίων, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI), με άνοδο της τάξης του 1,7% στα 69,72 δολάρια.



Σύμφωνα με τους Daniel Hynes και Soni Kumari, αναλυτές της ANZ το Brent μπορεί να φθάσει στα 80 δολάρια έως το τέλος του 2018, λόγω της αύξησης των γεωπολιτικών κινδύνων.



«Θεωρούμε ότι η αγορά θα καταστεί πιο «σφιχτή» στο β’ εξάμηνο του 2018», υποστήριξαν, σε report τους, οι δύο αναλυτές.

Αύξηση στις πλατφόρμες των ΗΠΑ

Νέα αύξηση, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (4/5/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα (έως 4/5) κατά εννέα, στις 834, από 825 την προηγούμενη εβδομάδα.
O συνολικός αριθμός των πλατφορμών, που περιλαμβάνει και τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, αυξήθηκε κατά έντεκα, στις 1.032, από 1.021 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης