Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα του ΔΝΤ στην Αίγυπτο: Ένταση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση επενδύσεων

Μήνυμα του ΔΝΤ στην Αίγυπτο: Ένταση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση επενδύσεων
H Αίγυπτος βρίσκεται σε δανειακό πρόγραμμα τριετούς διάρκειας και ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ΔΝΤ με αντάλλαγμα σκληρά μέτρα λιτότητας
Μήνυμα στην Αίγυπτο να εμβαθύνει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που υποστηρίζεται από το ΔΝΤ και να στηρίξει πολιτικές για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, έστειλε το Ταμείο.   
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε δανειακό πρόγραμμα τριετούς διάρκειας και ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ΔΝΤ με αντάλλαγμα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Το Κάιρο ευελπιστεί, πως με τα μέτρα αυτά που περιλαμβάνουν αυξήσεις φόρων και περικοπές επιδομάτων, θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επενδυτές.  
Μιλώντας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΔΝΤ για την αξιολόγηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Αιγύπτου, ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος David Lipton εξήρε την πρόοδο της χώρας, αλλά δήλωσε ότι θα πρέπει να διευρυνθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος η μεταρρυθμιστική ατζέντα.
«Τώρα έχει έρθει η ώρα να επωφεληθούμε από τη μακροοικονομική σταθερότητα και να προωθήσουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να ενισχύσουμε τις πιθανότητες βιώσιμης ανάπτυξης», δηλώνει ο Lipton.  
Κάνει λόγο για ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη, η οποία προβλέπεται να φτάσει το 3,9% για το 2018 και το 2019, ενώ τα χαμηλά επιτόκια που πιθανόν να αυξηθούν είναι ένα «ένα καλό παράθυρο ευκαιρίας για την Αίγυπτο να προβεί σε μεταρρυθμίσεις  που ίσως να μην είναι ανοικτές για πολύ καιρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης