Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Merkel

Bild: Καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Merkel
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που λαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (2017) και το χαμηλότερο από το 1949 
Βαρύ είναι το τίμημα που «πληρώνει» το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Merkel.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid που δημοσιεύει σήμερα (6/5) η Bild am Sonntag, το SPD δύο μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή της νέας αρχηγού του της Andrea Nahles υποχώρησε στο μισό ποσοστό του συντηρητικού κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Merkel.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που λαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου (2017) όπου είχε συγκεντρώσει τα χαμηλότερα ποσοστά του από το 1949 οπότε η Γερμανία έγινε δημοκρατία.
Η εκλογή της Andrea Nahles, της πρώτης γυναίκας στην ηγεσία του κόμματος, έδωσε ελπίδες για αναζωογόνηση του κόμματος.
Ωστόσο τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το κόμμα έπεσε ακόμη περισσότερο στο 17%.
Αντίθετα η Merkel βλέπει τα ποσοστά του κόμματός της να αυξάνουν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 34%.
Τρίτο ισχυρότερο και αμετάβλητο στα ποσοστά του (14%) εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (Afd) το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά στο γερμανικό Κοινοβούλιο στις εκλογές του 2017 λαμβάνοντας τις ψήφους των αγανακτισμένων με την πολιτική της Merkel για το μεταναστευτικό.
Οι Πράσινοι διατηρούντο 12% το αριστερό κόμμα στο 10% μειωμένος κατά 1 μονάδα ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μείωσαν το ποσοστό τους στο 8% από 9& τον Σεπτέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης