Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Άγιον Όρος Borisov και Αμανατίδης – Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας για τον Τσίπρα

Στο Άγιον Όρος Borisov και Αμανατίδης – Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας για τον Τσίπρα
Eπίσκεψη του στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, B. Borisov
Στη σημασία που έχουν για την ευρύτερη περιοχή οι πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, αλλά και στους στενούς δεσμούς μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, οι οποίοι ενισχύονται και λόγω της Ορθοδοξίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, B. Borisov.
Σε χαιρετισμό του ο B. Borisov κατά τη σημερινή προσκυνηματική του επίσκεψης του στο Άγιον Όρος, που είναι και η πρώτη για τον ίδιο στο Περιβόλι της Παναγίας, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη φιλοξενία και για το γεγονός ότι έστειλε ως εκπρόσωπο του τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, ο οποίος ήταν μαζί του σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης στην προσφώνηση του καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας στο Άγιον Όρος, εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού και ανέφερε ότι «οι είκοσι Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές Μονές και οι εκατοντάδες σκήτες, κελιά και ασκητήρια -με τη φροντίδα και επιστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου - αποτελούν μία μοναδική πνευματική όαση, όπου παράγονται μεγάλοι καρποί αγιότητας, λογιότητας και τέχνης.
Γνωρίζω το μεγάλο σεβασμό που τρέφει ο λαός σας για το 'Αγιο Όρος και τη βυζαντινή παράδοση, που ενδιάθετα φέρει.
Σημαντικές προσωπικότητες του σλαβικού κόσμου διαμορφώθηκαν πνευματικά εντός της μοναστικής κιβωτού της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως».
Πρόσθεσε ότι  «από την εποχή της ακμής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι και σήμερα οι Βούλγαροι στην καταγωγή μοναχοί γίνονται δεκτοί στην Ιερά Κοινότητα του Αθωνα, ενώ έπειτα από την απελευθέρωση του Ιερού Τόπου το 1912, η Ελληνική Δημοκρατία τούς παρέχει τα εχέγγυα της ισονομίας και της αρωγής που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες».
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της παραμονής τους στη Μονή Ζωγράφου ο B. Borisov, συνοδευόμενος από πέντε υπουργούς του, αλλά και ο κ. Αμανατίδης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με προσκυνητές, μεταξύ αυτών και κάποιοι που ταξίδεψαν από τη Βουλγαρία για την εορτή  του Αγίου Γεωργίου.
Κατόπιν, από τη Μονή Ζωγράφου ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μετέβη στη Δάφνη και από εκεί στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης