Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Καταστροφικό για τις ΗΠΑ ένα μεγάλο ομοσπονδιακό έλλειμμα στην επόμενη ύφεση

Business Insider: Καταστροφικό για τις ΗΠΑ ένα μεγάλο ομοσπονδιακό έλλειμμα στην επόμενη ύφεση
Tον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις ενός τόσο μεγάλου ελλείμματος σε περιόδους ύφεσης έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink
Συναγερμό έχουν σημάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Wall Street για την επίδραση του μεγάλου ομοσπονδιακού ελλείμματος των ΗΠΑ το 2019 σε περίπτωση ύφεσης.
Οι εμπειρογνώμονες συγκλίνουν στην άποψη, πως εάν εκδηλωθεί μεγάλη οικονομική ύφεση, τότε η αμερικανική κυβέρνηση θα περιοριστεί στην εκπλήρωση των βασικών της και μόνο υποχρεώσεων, γεγονός που θα έχει
ανυπολόγιστες συνέπειες, αναφέρει το Business Insider.    
Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink.
Την Τρίτη (1/6) σε ομιλία του εξέφρασε τη λύπη του για το μέγεθος του ελλείμματος.
«Θα έχουμε ένα έλλειμμα 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος», δήλωσε ο Fink.
«Την τελευταία φορά που η ανεργία ήταν κοντά στο 4% είχαμε ένα πλεόνασμα, δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιο έλλειμμα αν δεν είσαι σε πόλεμο ή σε ύφεση, είναι μια απειλή και γι 'αυτό έχουμε αστάθεια», σημείωσε.
« Το έλλειμμα Θα μειώσει δραματικά την ικανότητα της δημοσιονομικής πολιτικής να ανταποκριθεί στην επόμενη ύφεση» τόνισε ο Michael Gapen, επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή για έναν Υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό, ένα ινστιτούτο μελετών στην Ουάσινγκτον αποφάνθηκε πως το ομοσπονδιακό έλλειμμα θα ξεπεράσει το φράγμα του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων το 2019. Επίσης εκτιμά, πως εάν συνεχιστεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική θα φθάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027.
Η προηγούμενη εκτίμηση αυτού του ινστιτούτου έκανε λόγο για ένα έλλειμμα ύψους 983 δισεκ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2019.
Η εκτίμηση εκείνη είχε ακολουθήσει χρονικά τη φορολογική μεταρρύθμιση, που εκτιμάται ότι,  θα προσθέσει 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στο έλλειμμα μέσα σε μια δεκαετία. Αλλά η πρόβλεψη αναιρέθηκε όταν εγκρίθηκε ο νόμος για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους.
Ο νόμος αυτός καθυστερεί την εφαρμογή ασφαλιστικών εισφορών και τελών και μειώνει ακόμη περισσότερο τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης