Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Σε υψηλό πενταετίας μπορεί να φθάσει σύντομα ο χρυσός

BofA Merrill Lynch: Σε υψηλό πενταετίας μπορεί να φθάσει σύντομα ο χρυσός
«Οι τιμές του χρυσού διαμορφώνονται σε μια εξαετή βάση», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, Paul Ciana
Η υποχώρηση των τιμών του χρυσού είναι προσωρινή και το πολύτιμο μέταλλο θα λάβει ώθηση και να βρεθεί σε υψηλά εξαετίας το προσεχές διάστημα, εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch.
 Να σημειωθεί ότι, οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν  κατά 0,8% τις προηγούμενες μέρες και διαμορφώθηκαν την Παρασκευή (4/5/2018) στα 1.314,80 δολάρια ανά ουγγιά.
«Οι τιμές του χρυσού διαμορφώνονται σε μια εξαετή βάση», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, Paul Ciana στο CNBC.
Οι τιμές του χρυσού θα πρέπει να ξεπεράσουν το επίπεδο αντίστασης από τα 1.350 δολάρια έως  τα 1.375, γεγονός που θα επιβεβαιώσει την εξαετή τεχνική βάση και θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο ράλι, σημείωσε.
Οι τιμές κινήθηκαν στα 1,369 στα μέσα Απριλίου του 2018, αλλά δεν κατάφεραν να σπάσουν τα 1.370 μέχρι στιγμής το τρέχον έτος.
«Μόλις φτάσει αυτή η περιοχή των 1.350 έως 1.375 δολαρίων, νομίζω ότι αργότερα το 2018, κυρίως όταν το ράλι του δολαρίου εξουδετερωθεί και θα εξουδετερωθεί, ο χρυσός θα φτάσει στα 1.450 δολάρια και έτσι θα υπάρχει αρκετά μεγάλη βάση», σημείωσε
Οι τιμές του χρυσού δεν διαπραγματεύθηκαν στα 1.450 δολάρια από τον Μάιο του 2013.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει πτωτική πορεία εδώ και χρόνια που το κρατά κάτω από τα 1.400 δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Ένα ράλι χρυσού είναι μέρος της «μεγαλύτερης εικόνας» του τι συμβαίνει στις αγορές εμπορευμάτων, συνέχισε ο Ciana.
Ακόμη και αν ένα ενισχυμένο δολάριο ΗΠΑ επιδρά στις  τιμές του χρυσού τις τελευταίες εβδομάδες, τα ιστορικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι και τα δύο περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να συμβαδίσουν πιο ψηλά από κοινού έστω και για όχι μεγάλο χρονικό διάστημα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης