Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Όσες προσφυγές και να κάνετε το Ελληνικό θα γίνει»

tags :
«Όσες προσφυγές και να κάνετε το Ελληνικό θα γίνει»
Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, όπως έσπευσε να διευκρινήσει η Κομισιόν τον περασμένο φθινόπωρο και ξεκαθάρισε χτες και ο Υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας
Μπορεί κάτοικοι και οργανώσεις να προσφεύγουν στο ΣτΕ μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το χαμηλό τίμημα που έδωσε η Lamda να αποκτήσει τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια έκταση της Ευρώπης, η ουσία είναι ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει.
Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, όπως έσπευσε να διευκρινήσει η Κομισιόν τον περασμένο φθινόπωρο και ξεκαθάρισε χτες και ο Υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξη του.
Ο κ. Πιτσιόρλας ήταν ξεκάθαρος: «Η δυνατότητα προσφυγής κατά των αποφάσεων του ΣτΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κι η άσκησή του αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ιδιαίτερα σε μεγάλης κλίμακας έργα.
Ήταν εντελώς απίθανο, λοιπόν, να μην υπάρχουν προσφυγές για το συγκεκριμένο θέμα.
Θεωρώ όμως ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ενόψει της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος υπήρξε πολύ προσεκτική και ουσιαστική ώστε να μην υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι».
Αυτό με απλά λόγια μεταφράζεται στο «όσες προσφυγές και να γίνουν το Ελληνικό θα γίνει.
Μπορεί να αποτελεί ένα από από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης - ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσε με αυτό - εντούτοις οι δανειστές θέλουν η επένδυση να ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου κάθε εμπόδιο θα πρέπει να ξπεραστεί, είτε το θέλουμε είτε όχι.
Κάτι ανάλογο άλλωστε δεν έγινε και με το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, όπου όλοι κατέβαλλαν τα δυνατά τους για να γίνει;
Τι και αν λίγα χρόνια μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας το ανακήρυξε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;
Και αυτός ο σκόπελος ξεπεράστηκε με την εκπόνηση μιας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης