Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποια είναι η Quintessential Capital Management που χτυπάει στα ίσια την Folli Follie;

Ποια είναι η Quintessential Capital Management που χτυπάει στα ίσια την Folli Follie;
Η έκθεση της Quintessential Capital Management (μέλος του Forbes Finance Council) έπεσε σαν κεραυνός στην ελληνική αγορά
Δύο Ινδοί, οι Anupam Maheshwari και Siddharth Panjwani, ήταν αρκετοί για να βυθίσουν το ελληνικό χρηματιστήριο με μια 32σέλιδη έκθεση που κατηγορούσε ευθέως μια ελληνική εισηγμένη, τη Folli Follie για ψευδή στοιχεία.
Η Quintessential Capital Management με έδρα την 330 Madison Avenue, 6th Floor New York, NY 10017 U.S.A. ταρακούνησε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Η έκθεση της Quintessential Capital Management (μέλος του Forbes Finance Council) έπεσε σαν κεραυνός στην ελληνική αγορά, μόλις τρία χρόνια μετά το προηγούμενο "χτύπημα" του fund σε άλλη ελληνική εταιρεία, την Globo, εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά (ΑΙΜ) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
To 2015, η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία λογισμικού Globo, η οποία ξεχώριζει για τις επιδόσεις της, κατέρρευσε.
Τότε ήταν μια άλλη έκθεση της Quintessential Capital Management, η οποία ανέφερε πως η Globo εμφάνιζει υπέρογκα και εκτός πραγματικότητας έσοδα, εμπορικούς συνεργάτες και πελάτες και πολλά άλλα.
Το QCM δηλώνει πάντως ένα long / short παγκόσμιο ταμείο συμμετοχών.
Όπως διευκρινίζουν οι ιδρυτές της, επενδύουν μέσω ενός συγκεντρωμένου χαρτοφυλακίου τίτλων υψηλής ποιότητας που αποκτώνται ευκαιριακά όταν ο φόβος ή η αβεβαιότητα δημιουργούν ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ τιμής και εγγενούς αξίας.
Η ουδέτερη δραστηριότητά της στην αγορά επικεντρώνεται στις "ακτιβιστικές ανοικτές πωλήσεις", με τις οποίες επιδιώκουν να αποκαλύψουν και να εκθέσουν βαθιά προβληματικές εταιρικές καταστάσεις (π.χ. απάτες, παράνομη δραστηριότητα, αποτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα κ.λπ.) μέσω διερευνητικών εργασιών τελευταίας τεχνολογίας.
Έτσι, δεν κάνει εντύπωση που το fund εμφανίζεται short στη μετοχή της Folli Follie, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι επιδόσεις του το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου (Απριλίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη) είναι απογοητευτικές.
Όπως η ίδια η διοίκηση των δύο Ινδών ανακοίνωσε, τόσο το χαρτοφυλάκιο NIFTY όσο και το CNXMIDCAP κατέγραψαν απόδοση -3,54% και -4,62% ​​αντίστοιχα το Μάρτιο.
Μέχρι στιγμής, από τις αρχές του 2018 η επίδοση του NIFTY και του CNXMIDCAP ήταν -3,89% και -11,25% αντίστοιχα, ενώ του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν +1,92%.
Αυτή η απόδοση αποτύπωσε μόνο ένα μέρος του κινδύνου σε σύγκριση με την αγορά.
Παρά την αύξηση της παγκόσμιας αβεβαιότητας, ο INDIAVIX (δείκτης μεταβλητότητας) είχε σχετικά περιορισμένη διακύμανση, μεταξύ 12 και 16 π.μ. και έκλεισε τον μήνα στο 12%.
Η απόδοση του ινδικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση 30 μονάδων βάσης τον Μάρτιο.
Οι διακυμάνσεις του δείκτη INR παρέμειναν πολύ περιορισμένες, ενώ για το οικονομικό έτος 2017-18, τα Αμοιβαία Κεφάλαια, NIFTY και CNXMIDCAP κέρδισαν 14,36%, 10,33% και 9,07% με ετήσια πτώση 2,44%, 12,50% και 15,24% αντίστοιχα.
Τέλος, στην ενημέρωση των επενδυτών, το fund επικαλείται την επικείμενη "άγρια", όπως τη χαρακτηρίζει, ​​εκλογική μάχη στην πολιτεία Καρνατάκα στην Ινδία τον Μάιο, τονίζοντας ότι αναμένει ένα άλμα της μεταβλητότητας και είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να ωφεληθεί ευκαιριακά από το σημερινό περιβάλλον.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης