Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξέχασε (;) να δημοσιεύσει τους ισολογισμούς του ο ορκωτός της Folli-Follie η ECOVIS VNT

tags :
Ξέχασε (;) να δημοσιεύσει τους ισολογισμούς του ο ορκωτός της Folli-Follie η ECOVIS VNT
Όταν η ECOVISVNT διαδέχτηκε τη Baker Tilly αλλά ο ορκωτός της Folli έμεινε ο ίδιος
Από τη χρήση 2015 έχει να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις στην ιστοσελίδα της και στο ΓΕΜΗ από το 2014 η εταιρία ορκωτών ECOVIS VNT που ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία της Folli-Follie.
Ανατρέχοντας στο ΓΕΜΗ μάλιστα κάποιος μπορεί να διαπιστώσει η τελευταία δημοσίευση έγινε το Μάρτιο του 2018 και αφορά στην καταχώρηση των οικονομικών στοιχείων του 2014 ενώ η προηγούμενη ανακοίνωση έγινε τον Αύγουστο του 2017 και αφορά απόφαση του ΔΣ του 2016!!!
Από τα στοιχεία αυτά είναι σαφές ότι η εταιρία ορκωτών ελεγκτών που ελέγχει τη Folli-Follie δεν τηρεί τις υποχρεώσεις δημοσιότητας που προβλέπονται από το νόμο περί ανωνύμων εταιριών.
Από την άλλη πλευρά η εταιρία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τις εκθέσεις διαφάνειας κανονικά όπως υποχρεούνται οι εταιρίες ορκωτών ελεγκτών στις οποίες αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών του 2016 είναι 2,023 εκ ευρώ ενώ το 2017 υποχωρεί στα 1,795 εκ ευρώ ενώ το 2015 που ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά λειτουργίας της (ιδρύθηκε το 2014) ο κύκλος εργασιών της ήταν 2,521 εκ ευρώ.
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν για απασχολούμενο προσωπικό είναι του 2015 όπου οι εργαζόμενοι είναι 24 με άγνωστο τον αριθμό των ελεγκτών αλλά και των υπόλοιπων ειδικοτήτων που απασχολεί η εταιρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελεγκτής  της Folli  δεν είναι η μόνη με το σήμα Ecovis στην Ελλάδα καθώς υπάρχει και άλλη μια εταιρία ορκωτών η Ecovis Hellas.
Η Quintessential  ισχυρίζεται ότι η Folli-Follie «μετά από χρόνια όπου είχε ορκωτό την Baker Tilly μιας δεύτερης ή τρίτης γραμμής εταιρία πέρασε στη σχετικά άγνωστη Ecovis.
Ίσως δεν γνωρίζει ότι μπορεί να άλλαξε η εταιρία ελέγχου αλλά δεν άλλαξε ο ορκωτός που παραμένει ο κ. Γιώργος Βαρθαλίτης ενώ το 2014 που ιδρύθηκε η ECOVIS VNT υπήρξαν ανακοινώσεις για την ενδυνάμωση της Baker Tilly και από τον κ. Βαρθαλίτη όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τον σύνδεσμο. 

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης