Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέες συνεργασίες στην Ενέργεια ετοιμάζουν ελληνικές επιχειρήσεις με διεθνείς ομίλους

tags :
Νέες συνεργασίες στην Ενέργεια ετοιμάζουν ελληνικές επιχειρήσεις με διεθνείς ομίλους
Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE
Με την συμμετοχή εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση αλλά και φορέων, ελληνικών επιχειρήσεων, διεθνών ομίλων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια που διοργανώθηκε από την HAEE (Ελληνική Δεξαμενή Σκέψη για την Ενεργειακή Οικονομία).
Το συνέδριο το οποίο είχε τίτλο «Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές» τέλεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε την υποστήριξη επιμελητηρίων που προωθούν τις διμερείς εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις όπως είναι το το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο,  το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Μεταξύ των 200 ομιλητών του συνεδρίου συγκαταλέγονται ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Από το βήμα του συνεδρίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα του κόμματος για την Ενέργεια ενώ εισηγήσεις έκαναν και εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) όπως είναι η κα Νεκταρία Καρακατσάνη, εκπρόσωποι της ΕΕ όπως ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ (DG Energy) η Megan Richards επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ, ο κ. David Knapp, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΙΑΕΕ).

«Στα σκαριά» νέες συνεργασίες με διεθνείς ομίλους

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και οι συζητήσεις για μεγάλα ενεργειακά project (αγωγοί φυσικού αερίου, FSRU Αλεξανδρούπολης, έξυπνα δίκτυα, άνοιγμα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα), εκπρόσωποι ενεργειακών κολοσσών παρουσίασαν τα πλάνα τους για την Ελλάδα και συζήτησαν με τις ελληνικές επιχειρήσεις τις δυνατότητες συνεργασίας τους.
Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στην συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.
Παράλληλα, το περιθώριο του συνεδρίου διεξήχθησαν συναντήσεις στελεχών από τις ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις όπως είναι οι ENEL, ENGIE, TOTAL, TELLURIAN, GASUNIE, ENAGAS, FLUXYS,  NOSTIRA, AXIS CAPITAL, GASTRADE, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΕΔΑ ΑΤΙΚΗΣ, ΗΡΩΝ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΛΠΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κλπ.

Προωθείται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων για την Ενέργεια

Τα θεμέλια στενής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας έβαλαν στην Αθήνα οι πρόεδροι του ελληνικού και του τουρκικού παραρτήματος της διεθνούς δεξαμενής σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ, Ιnternational Association for Energy Economics (ΙΑΕΕ) και συμφώνησαν τη διεξαγωγή ετήσιων διμερών και διεθνών συνεδρίων που θα διεξάγονται εκ περιτροπής στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα.
Την απόφαση των δύο δεξαμενών σκέψης να προωθήσουν τις εξαιρετικά θετικές προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας, χαιρέτισε με ενθουσιασμό και ο πρόεδρος της ΙΑΕΕ David H. Knapp.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης