Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Παράνομη η συνεχιζόμενη κράτηση των 2 στρατιωτικών μας από το τουρκικό καθεστώς

Λαφαζάνης: Παράνομη η συνεχιζόμενη κράτηση των 2 στρατιωτικών μας από το τουρκικό καθεστώς
Μέλη της Λαϊκής Ενότητας περιόδευσαν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018 συναντήθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας από το τουρκικό καθεστώς είναι παντελώς άδικη, αυθαίρετη, παράνομη, εμπρηστική και ασύμβατη με την ζωτικότατη ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η διαφορά ανάμεσα στον δημοκρατικό και φιλικό τρόπο που αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές τον Τούρκο πολίτη που πέρασε πρόσφατα τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο και στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι δύο στρατιωτικοί μας από το τουρκικό καθεστώς, είναι πολύ χαρακτηριστική και πρέπει από αυτήν να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε τοπικά μέσα.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν πρώτα απ' όλα οι πολιτικές ευθύνες αλλά και ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία». Επεσήμανε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνολικά αλλά και για όλο το σύστημα διαχείρισης των περιπολιών στον Έβρο, της εκπαίδευσης και των οδηγιών στους στρατιωτικούς μας, οι οποίοι επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας περιόδευσαν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης