Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Υποσχέσεις για γέλια και για κλάματα

Υποσχέσεις για γέλια και για κλάματα
Υπάρχει άραγε κάποιος που συνεχίζει να πιστεύει τις υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών;
Κάθε φορά που ένα κόμμα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης φροντίζει να δώσει απλόχερα υποσχέσεις για τα καλά που θα προσφέρει στη χώρα και στους «απλούς» πολίτες, μόλις καταλάβει τον πολυπόθητο θώκο της εξουσίας.
Κανένα από τα θεωρούμενα ως κόμματα εξουσίας (στα οποία προσχώρησε από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 και ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει ξεφύγει από τον παραπάνω κανόνα.
Κυρίως η Νέα Δημοκρατία και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ (και νυν μέρος του συνονθυλεύματος που λαμβάνει την επωνυμία Κίνημα Αλλαγής) μας έχουν χορτάσει υποσχέσεις.
Το ίδιο έπραξε και ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν λίγο πιο αριστερός (τουλάχιστον κρινόμενος από την οικονομική πολιτική που ασκεί) από σήμερα, με τις περίφημες υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων, για «νταούλια και ζουρνάδες» τα οποία εμείς ως περήφανοι Έλληνες θα παίζουμε και θα χορεύουν οι κατάπτυστες αγορές και άλλα πολλά, που ούτως ή άλλως δεν είναι ανάγκη να τα υπενθυμίσουμε.
Άλλωστε αυτό το πράττει σε καθημερινή βάση ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε ορισμένες ομιλίες του ακούγεται ως πλήρως απογοητευμένος πρώην ψηφοφόρος του κ. Τσίπρα.
Τον οποίο προφανώς πίστεψε, ψήφισε και αυτός τον πρόδωσε.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει ρότα και φροντίζει να μας θυμίσει τι θα πράξει και τι μπορεί να επιτύχει όταν ο ίδιος και το κόμμα του μετακομίσουν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτά της κυβέρνησης.
Σε πρόσφατη ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα τέτοιας εμβέλειας ώστε η εφαρμογή του θα οδηγήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο… 4% στο διάστημα 2019-2022.
Επίσης υποστήριξε ότι θα αυξήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο ένα δισ. ευρώ (από περίπου 800 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα), θα μειώσει τους φόρους, θα αυξήσει τα επιδόματα τέκνων, θα επαναφέρει τον χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά και πολλά ακόμη τα οποία εάν τον πιστέψουμε μάλλον θα είμαστε ανθέλληνες εάν δεν σπεύσουμε να τον ψηφίσουμε όταν γίνουν εκλογές.
Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δεν φροντίζει να μας πει που θα βρει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει όλες τις παραπάνω υποσχέσεις του, μάλλον γιατί θα αποδειχθεί ότι οι υποσχέσεις του είναι για γέλια και για κλάματα.
Όπως ήταν και αυτές που έδωσαν οι υπόλοιποι πολιτικοί όταν βρίσκονταν στη θέση του, δηλαδή στη διαδικασία προθέρμανσης για την κατάκτηση της εξουσίας…

Σοφία Ζαφείρη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης