Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Έρχονται επικίνδυνες ώρες για την Ασία, εάν τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα φτάσουν στο 3,5%

HSBC: Έρχονται επικίνδυνες ώρες για την Ασία, εάν τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα φτάσουν στο 3,5%
Σύμφωνα με την HSBC εάν η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων φτάσει στο 3,5%, οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας θα βρεθούν σε επικίνδυνη κατάσταση
Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνη για τις αναδυόμενες οικονομίες στην Ασία εάν η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων φτάσει στο 3,5%, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της HSBC, Frederic Neumann.
Όπως εξήγησε, πολλές αναδυόμενες οικονομίες στην Ασία έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό ξένων επενδύσεων στην εγχώρια αγορά ομολόγων.
Στο πλαίσιο αυτό μια άνοδος στην απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων θα αντιστρέψει αυτή τη ροή.
Ωστόσο, το καλά νέα γι' αυτές τις οικονομίες είναι ότι η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων έχει παραμείνει κάτω από το 3%, κάτι που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές δεν αναμένουν σημαντική αύξηση του πληθωρισμού.
«Βασικά, η αγορά δεν έχει πειστεί ότι υπάρξει μακροπρόθεσμη αύξηση του αμερικανικού πληθωρισμού και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο για τις αναδυόμενες αγορές, που πλέον εξαρτώνται πολύ από τις εισροές στις εγχώριες αγορές ομολόγων» δήλωσε στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Neumann, όσο η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων παραμένει στα τρέχοντα επίπεδα, οι εισροές επενδύσεων μέσα και έξω από τις αναδυόμενες αγορές θα σταθεροποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης