Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Κατεδαφίζoνται» μετοχές εν μέσω φημών για εκθέσεις της Quintessential - Ισχυρές απώλειες άνω του -20% σε Intralot - Τι λέει η εταιρεία

tags :
«Κατεδαφίζoνται» μετοχές εν μέσω φημών για εκθέσεις της Quintessential - Ισχυρές απώλειες άνω του -20% σε Intralot - Τι λέει η εταιρεία
Η μετοχή της Intralot έχει χάσει πάνω από 17% τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ με το σημερινό -30%, οι απώλειες ξεπερνούν το 42%.
Κατακρημνίζεται η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω φημών ότι η Quintessential Capital Management θα εκδώσει εκθέσεις για ελληνικές εταιρείες.
Αν και η αξιοπιστία των φημών αυτών τίθεται εν αμφιβόλω ωστόσο είναι τόσο εύθραυστη, τόσο αδύναμη η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, που άγεται και φέρεται οδηγώντας πλειάδα μετοχών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης στα τάρταρα.
Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος της Intracom του Σ. Κόκκαλη, έχει εγκλωβιστεί σε καθοδικό σπιράλ, με τις μετοχές της Intracom να σημειώνουν απώλειες άνω του 20%.
Όμως αυτός ο πανικός που επικρατεί έχει επηρεάσει κι άλλες μετοχές του FTSEM, με την MIG να είναι στο -18,12%, την Αβαξ στο -14,82% και τη Σέντρικ στο -10%.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι ζημιές της Intralot σε επίπεδο ομίλου το 2017 έφτασαν στα 53.386 εκατ. ευρώ, με τις συνολικές υποχρεώσεις να διαμορφώνονται από τα 864 εκ ευρώ το 2016 στα 932 εκ ευρώ το 2017.
Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε από τα 494 εκ ευρώ στα 510 εκ ευρώ.
Το πιο ανησυχητικό σημάδι είναι ότι τα ίδια κεφάλαια στους μετόχους της μητρικής (σε επίπεδο ομίλου) καταποντίστηκαν από τα 127.5 εκ ευρώ στα 57.8 εκ ευρώ, με τις συνολικές υποχρεώσεις να είναι 16 φορές τα ίδια και ο καθαρός δανεισμός 8.83 φορές τα ίδια.

Intralot: Δεν υφίσταται θέμα έκθεσης της Quintessential για την εταιρεία

Δεν υφίσταται θέμα δημοσίευσης έκθεσης της Quintessential για την εταιρεία, αναφέρει η Intralot.
Ειδικότερα, σε επικοινωνία που είχε το bankingnews.gr με την Intralot, η εισηγμένη αναφέρει ότι το αμερικανικό fund Quintessential δεν είναι μέτοχος, είτε long είτε short,ούτε έχει πραγματοποιήσει κρούση για έκδοση έκθεσης σχετικά με την εισηγμένη.
Στις 12:40 η μετοχή της Intralot υποχωρούσε 21,43% στα 0,77 ευρώ.
Νωρίτερα η μετοχή της Intralot είχε «κλειδώσει» στο limit down.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης