Διεθνή

Ράλι στο δολάριο εν αναμονή της απόφασης Trump για το Ιράν - Στα 1,19 δολ. υποχωρεί το ευρώ

Ράλι στο δολάριο εν αναμονή της απόφασης Trump για το Ιράν - Στα 1,19 δολ. υποχωρεί το ευρώ
Το ευρώ παρέμεινε υπό πίεση, στα επίπεδα των 1,19 δολαρίων, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η υψηλή ανάπτυξη, που σημειώθηκε πέρυσι στην Ευρώπη, χάνει τη δυναμική της
Ράλι καταγράφει το δολάριο, στα υψηλότερα επίπεδα του 2018, εν αναμονή των αποφάσεων του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
Αντίθετα, το ευρώ παρέμεινε υπό πίεση, στα επίπεδα των 1,19 δολαρίων, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η υψηλή ανάπτυξη, που σημειώθηκε πέρυσι στην Ευρώπη, χάνει τη δυναμική της, όπως σχολιάζει το Reuters.
Ενδεχόμενη αποχώρηση  των ΗΠΑ από τη συμφωνία, με την οποία χαλάρωσαν οι οικονομικές κυρώσεις με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, θα επηρέαζε την αίσθηση κινδύνου ευρύτερα στις αγορές.
Αν και η παγκόσμια προσοχή έχει εστιασθεί στο πρόσφατο ράλι του δολαρίου - το αμερικανικό νόμισμα έχει αυξηθεί περίπου 4% τις τρεις τελευταίες εβδομάδες - το ιαπωνικό γεν έχει διατηρήσει τη θέση έναντι άλλων ανταγωνιστικών νομισμάτων με υψηλότερες αποδόσεις, όπως το αυστραλιανό και το καναδικό δολάριο.
Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου παρέμεινε σήμερα σταθερός σε γενικές γραμμές, μετά τη χθεσινή άνοδό του πάνω από τις 92,97 μονάδες, καθώς οι αγορές συνέχισαν να αποσύρουν τα στοιχήματα κατά του δολαρίου των τελευταίων μηνών, ωθώντας το αμερικανικό νόμισμα ανοδικά επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.
Ορισμένοι αναλυτές, όπως η Commerzbank, αναφέρουν ότι πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για το δολάριο, πέραν της αρχικής, θετικής για το δολάριο κίνησης αποστροφής του κινδύνου.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το άλμα του δολαρίου οφείλεται στην προειδοποίηση του διοικητή της Fed Jay Powell ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη η περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
O δείκτης του δολαρίου, ο οποίος καταγράφει την απόδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, ενισχυόταν 0,39%, στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης