Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Παγώνει η διαδικασία πώλησης - Εκτός οι Κινέζοι της Fosun

Εθνική Ασφαλιστική: Παγώνει η διαδικασία πώλησης - Εκτός οι Κινέζοι της Fosun
Καμία απόφαση που να αφορά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, τουλάχιστον μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας
Tα όσα συζητήθηκαν στο χθεσινό Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής επιβεβαιώνουν ότι η πώληση δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο του 2019.
Αλλαγή στάσης απέναντι στην Εθνική Ασφαλιστική δείχνει η παρουσία (αρχικά είχε προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη) του μεταβατικού CEO της ΕΤΕ κ. Π. Μυλωνά στο χθεσινό (08.05.2018) τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μυλωνάς κατέστησε σαφές πως στο προσεχές διάστημα δεν θα ληφθεί καμία απόφαση που να αφορά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, τουλάχιστον μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος επικεφαλής της τράπεζας.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, επιβεβαιώθηκε η άρνηση των εκπροσώπων του ΤΧΣ να προχωρήσει η διαδικασία με την κινεζική FOSUN και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, η ΕΤΕ θα κάνει χρήση της «ελαστικής» στάσης των θεσμών για τα μη επείγοντα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία εξέλιξη ούτε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του νύν αναπληρωτή διεύθύνοντος συμβούλου Σταύρου Κωνσταντά σε CEO, κίνηση η οποία εκτός από εύλογη, θα διευκόλυνε και σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων στην Πρώτη Ασφαλιστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης